21
Mon, Sep
13 New Articles

Meditacije sestre Augustine
Typography

Isus im opet reče: 'Mir vama! Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas.' Zatim dahne u njih i reče: 'Primite Duha Svetoga! Kojima oprostite grijehe, oprošteni su im. Kojima ne oprostite grijehe, nisu im oprošteni.'

mir vama

I nama je Isus dao puno darova Duha Svetoga. I ako nismo svi svećenici i ne podjeljujemo sakramentalno odrješenje, ali zar i toliki svetci koji nisu bili svećenici, pomirivali su ljude u Crkvi i izvan nje, kao što su bili sv. Katarina Sienska, sv. Franjo Asiški i mnogi drugi svetci.

Da, istina je. Što više želim vjerovati da i danas, više nego ikada, Bog i preko mene i tebe može i želi zaustavljati ratove, činiti čudesa ( Iv 14, 12-14.)….

Stoga i po ovoj meditaciji prepustimo Duhu svetomu sav prostor svoga srca. Postanimo Njegovo sredstvo. Prikazujmo se neprestano i stalno. U svakom svom trenutku života, u srcu  vapimo Duhu svetomu za trajno i potpuno predanje Isusu po Mariji da se nastani Presveto Trojstvo u srcima našim. Klanjajmo se trajno Ocu u Duhu Svetomu.

Molimo Oca s Isusom koji je rekao traži Duha svetoga i primit ćeš ga. Dopustimo Duhu Svetomu da On u nama stalno boravi. Dopustimo da moli. Neka djeluje u nama. Neka Isus i nas pošalje, baš kao što je slao i apostole.

I na kraju meditacije, savjetujem da sve ovo pročitano ne bude samo jedan doživljaj ili blagdan, nego primimo Duha Svetoga kao NOVI ŽIVOT! I neka ti taj smjer bude i novo životno usmjerenje! Amen!

Za Posavinu.org piše estra Augustina Barišić Klanjateljica Krvi Kristove{jathumbnail off}