27
Wed, Jan
3 New Articles

Meditacije sestre Augustine
Typography

Prijatelju, ljubi Boga iznad sebe! Ljubi Ga iznad svoje logike, iznad svojih interesa ali i iznad svojih snaga! Ljubi Boga iznad drugih! Jer, tada će se u tebi očitovati Bog kakav On jest ( Iv 14, 23-24). Upravo zato, kroz ovu meditaciju, pokušajmo dokučiti bit glavne dozvole koju na zemlji tražimo a ona se sastoji u  postojanju, kako bismo mogli u miru živjeti s Bogom. Dakle, ja vjerujem Bog postoji i ja postojim!

zivot s bogom

No, unatoč toga, čini mi se kao da mnogima od nas nije dano razumjeti bit postojanja Boga kao niti nas samih. Pretpostavljam da je to milost koja počinje s našim roditeljima. Naši bi nam majka i otac trebali svojim životom ili na neki drugi način reći: « Bog postoji! I ti postojiš. Tako sam sretan što Bog postoji a i što ti postojiš. Tako sam uzbuđen što te imam»! Vjerujem da vam je netko putem to i rekao, ali, vjerujem i to da mu niste povjerovali. Zašto? Možda zato što ne vjerujete osobi koja vam je pokušala usput izreći te riječi. Možda te riječi nisu imale temelj. Nisu se temeljile na iskrenoj ljubavi.

Međutim, vjerujem da smo kroz svoje odrastanje svatko na svoj način iskusili i osjetili da Bog postoji, da je živ i da je On Osoba moga života. Vjerujem da me ljubi, da me voli. Pa što mi je onda činiti?

Iz iskustva govorim! Opredijeli se za Boga! Dopusti Gospodinu da ti kaže kako je dobro što postojiš! Jer ako vam nitko to nikada nije rekao, ili niste dopustili Bogu da vam to kaže, dopustite da to učini.

A mi, krenimo već sada na unutarnje putovanje prema Bogu. Prema svojoj duši.  Taj put neka nas odvede  izvan svakog straha. Pokušajmo se odmaknuti od straha. Nevjerojatno je koliko života kontrolira jedna od tih stvari ili mješavina i straha i krivnje.  I zato, ima li nešto čega se još uvijek bojimo ili čvrsto držimo u svojim rukama, svjesno ili nesvjesno? Ako ima, predaj to Bogu i odluči se za trajni život s Bogom. Amen!

Za Posavinu.org piše Sestra Augustina Barišić, Klanjateljica Krvi Kristove{jathumbnail off}