04
Sat, Jul
14 New Articles

Mišo Perak
Typography

horgen zabavaZürich/Švicarska – Kako opisati zabavnu Garevačku večer koja je okupila veliki broj Garevljana i prijatelja Garevca u subotu 01. ožujka. 2014. godine u pred pokladno vrijeme u Horgenu nadomak Züricha u jednoj od najaktualnijih dvorana toga mjesta.

Tijekom večeri sva mjesta ove dvorane bila su ispunjena, a tražila se i koja stolica više, s dragim gostima kako Garevljanima koji za ovu zgodu dođoše iz cijele Švicarske tako i onih koji dođoše iz susjedne Njemačke i  Austrije.

Isto tako okupio se i veoma veliki broj poslovnih ljudi i sponzora koji provedoše jednu ugodnu zabavnu večer  u društvu svoga partnera i jednoga od naših organizatora gospodina Marka Cvitkušić.

Bila je to prva humanitarna zabavna večer na području Züricha koju organiziraše Garevljani. Bila je to večer za pamćenje na visokom nivou i posebno izraženom pažnjom prema svakom gostu.

Stolovi su bili puni domaće trpeze, kvalitetnim hrvatskim vinima i hladnim pićem. Sve što se moglo zapaziti da nedostaje po stolovima za razliku od drugih bili su promidžbeni letci.

Organizator se pobrinuo da umjesto njih tiska jednu malu brošuru s nekoliko kratkih crtica o našem mjestu i župi te tu pohranio sva imena svojih sponzora s vrlo dobro odrađenim dizajnom  tvrtke Ivić Werbung iz Neuhausena.

Uz sve ovo svoju pravu sliku pokazali su: band Kumovi, Bistri izvor i Dva jarana koji su napravili veoma dobru i zabavnu atmosferu tako da su oni najhrabriji igrači cijelu večer bili na nogama.

Svaki posjetitelj je sudjelovao i imao zgodu dobiti jednu od nagrada tombole, međutim kao i uvijek to dobiju oni najsretniji. Uz veliki broj bogate tombole najvrjednija nagrada je bila sedmodnevni hotelski boravak u Opatiji turističke agencije Adriana Travel iz Opatije.

Dok su jedni igrali i plesali, drugi su marljivo radili. Bilo je lijepo pogledati nasmijana lica voditeljice Ane, organizatora Marka i Ivice te njihovih supruga, kao i predsjednika MZ Garevac Gorana i njegovog brata Vlade koji za ovu zgodu dođoše iz zavičaja, a tu je bilo i još tridesetak vrijednih osoba koji nahraniše i pićem osvježiše preko petsto zadovoljnih i veselih gostiju.

Želja nam je od ove humanitarno zabavne večeri u prvom redu zadovoljiti naše goste a potom od zarade  u suradnji s MZ Garevac ostvariti našu zadaću koju smo sebi zadali a to jest: sufinancirati izgradnju mokrog čvora u groblju, instalirati bežični internet (WLAN) i opremiti mjesnu ambulantu koja je svoje zadnje dane funkcije imala još davne 1991. godine prija domovinskog rata kazao nam je Ivica Marić „Ćiša“.

Za sudjelovanje na ovoj večeri u Horgenu svima se zahvalio Marko Cvitkušić i napomenuo da je sljedeće druženje Garevljana uz blagdan Sv. Ilije i „Garevačke susrete 2014.“ u Garevcu te pozvao sve one koji tih dana budu u blizini Garevca da dođu i budu nam dragi gosti.

I tako se zavrži još jedna zabavna vešer bez i jednog pa čak i najmanjeg incidenta koja nas pozva za pripravu korizmenog vremena koje nam dolazi.

Za GIP piše Mišo Perak