Mišo Perak
Typography

Svi znamo kakav smo imali Uskrs u ovoj 2020. godini i koliko je košta majčina suza, zagrljaj i stisak ruke kada je nakon nekoliko mjeseci trebala ugledati svoga sina, kćerku ili unuka koji bi joj došli na kućni prag?
Kolika je cijena starog oca koji bi drhtavim glasom progovorio sa svojim najmilijima koje za Uskrs nije vidio, a koje bi ovog Božića možda vidio posljednji puta?

Svjetske političke elite, u ovom, za vjernike, svetom vremenu priprave za radostan blagdan Božića, imaju plan ukrasti nam Božić i sve ono što on donosi vjernicima i katoličkom puku diljem svijeta.

Hoće li nam ukrasti i Božić? Trude se, svim silama. Testiranje, karantene, cijepljenja, dijeljenje kazni! Upozoravaju nas na porast zaraze tijekom božićnih blagdana te nam se savjetuje da izbjegavamo nepotrebna putovanja, rukovanja i posjećivanja rodbine i prijatelja.

Ono što je bilo jučer više ne vrijedi danas, a sutra opet vrijedi ono što je bilo jučer. Narod sve gleda, trpi, negoduje, ćuti… Ali dokle?

srce drvo

Bliži se 25.12. 2020. i Božić dolazi, ali kako vidimo ovaj puta ćemo ga izgleda slaviti 7. 1. 2021. godine jer će i on morati 2 tjedna u karantenu!

No, bit blagdana nije u materijalnom, već u duhovnom smislu stoga neka Božić bude nadahnuće, a ne ono materijalno kod kreiranja svjetskih političkih elita, odluka i mjera.

Granice su da se pređu, i prijeći ćemo ih, da li danas ili sutra to je sada nebitno.

Čuvajmo tjelesno ali i duhovno zdravlje, jer poslije svega ovoga će nam i te kako trebati, a jedno bez drugoga ne ide!

Za Posavinu.org piše Mišo Perak