27
Wed, Jan
3 New Articles

Mišo Perak
Typography

fra_ivo_pavic_rimRIM - U srijedu 08. lipnja 2011. naš Posavljanin i sve poznatiji karizmatik mr. sc. fra Ivo Pavić, OFM, trenutno župnik u župi Šurkovac, član franjevačke provincije BOSNA SREBRENA, imao je obranu doktorata sa naslovom KRŠTENJE U DUHU na sveučilištu GREGORIJANA u Rimu.

Veliki je to i nezaboravni dan, kako za fra Ivu osobno, tako i za Katoličku Crkvu u Hrvata jer je mr. sc. fra Ivo Pavić, OFM, obranio doktorsku disertaciju pri Institutu za duhovnost na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu

Ovo je jedinstvena potvrda i kruna njegovog dugogodišnjeg rada i služenja bližnjemu i onima koji su u potrebi. Sama tema doktorata KRŠTENJE U DUHU SVETOME je upravo ono što fra Ivo čini već dugi niz godina krozi KARIZMATSKU OBNOVU U DUHU SVETOME u Katoličkoj Crkvi.

Fra Ivo Pavić roden je 1965. u Hrvatskoj Tišini općina Bosanski Šamac. U dvadeset četvrtoj godini života čuo je Gospodinov glas: Bit ćeš moj svećenik i odmah se odazvao i javio u franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu. Stupio je u postulaturu u franjevačku gimnaziju u Visokom 1988. i u novicijat u Sarajevu 1989. Kardinal Vinko Puljić zaredio ga je za đakona 1996. i za svećenika 1997. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu 2000. godine. Bio je župni vikar u Rumbocima, Uskoplju, Tuzli i Tolisi.

U Tolisi je fra Ivo osnovao molitvenu zajednicu Dva srca koja je sudjelovala u organizaciji tjednih a kasnije i mjesečnih molitvenih susreta na kojima je od 2003. prisustvovalo na tisuće vjernika iz cijeloga svijeta. Na posljednji fra Ivin susret u Tolisi u kolovozu 2005. godine gdje sam i osobno prisustvoao u Tolisu je došlo po velikoj kiši oko trideset tisuća ljudi.

Držao je duhovne obnove u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Srbiji te u ostalim europskim župama i u našim hrvatskim katoličkim misijama u mnogim gradovima Njemačke, Švicarske, Austrije, Italije i u New Yorku. Posvuda gdje je propovijedao nikle su molitvene zajednice.

Čestitamo Fra Ivo i neka Vas Duh Božji i dalje vodi kako biste štitili i branili sve one koji su u potrebi i koji su žedni Gospodinove utijehe i kojima je neophodna molitva za ozdravljenje.


Za posavinu.org piše Mišo Perak