03
Mon, Aug
1 New Articles

Mišo Perak
Typography

nikola simic naslovnicaCijenjeni posjetitelji Posavina.org portala. Želimo vas ukratko informirati da je ovaj portal od danas bogatiji za još jednu novu snagu i vrijednog suradnika. Nikola Šimić Tonin, Busovljak,  rođen 8. siječnja 1962. Crkvice - Zenica, BiH. Pjesnik, pripovjedač, putopisac, romanopisac, dramski pisac, pisac za djecu i eseist, književni, kazališni, likovni kritičar i  tekstopisac.

Čovjek koji je živio u 36 gradova od toga u 11 s kraćim periodima u mnogim europskim zemljama. Aktivno se služi njemačkim, ruskim i talijanskim jezikom, a sustavno radi na sebi, pobornikom je cijeloživotne naobrazbe, nastavljajući daljnje školovanje uz rad. Uz niz uglazbljenih pjesama, pjesme za djecu i klape, autorom je i svečane pjesma grada Knina. Spomenut je u knjigama: U spomen od Šibenika grada, Od Tuđmana do tuđina, Lica i obrasci, Između srži i margine, Prepoznavanje bitnoga, Ko je ko u bh. dijaspori, pisci i druge.

Za Posavinu.org je počeo pisati koncem travnja 2014. godine i bit će stalni suradnik raspoložen za mnoge oblike kulturne i humanitarne suradnje.

Stoga se od srca zahvaljujemo našem novom suradniku na prihvaćenom pozivu i želimo mu dobrodošlicu u ovu veliku obitelj koja se zove Posavina.org, a Vama dragi posjetitelji želimo još više zadovoljstva čitajući njegove pripovjedi, poezije i putopise kao i surfajući našim portalom. Opširnije o našem suradniku možete pročitati klikom ovdje.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak