Nada Koturić
Typography


DOMALJEVAC- Frama u Domaljevcu djeluje 20 godina a proživljava iznimno lijep procvat posljednjih šest godina, koliko ih vodi fra Bono Kovačević koji ustrajnim radom okuplja i animira mlade framaše. -Mladi Frame Domaljevac ponos su župe jer su ti mladi ljudi danima vježbali da bi za Uskrsne blagdane obradovali svoje župljane,  kazao je fra Bono nakon predstave koju su Framaši upriličili u dvorani HKC u Domaljevcu.

Čestitke je za profesionalnu izvedbu , kako je kazao, jedne iznimno zahtjevne teme, uputio i župnik fra Blaž Marković. Dramski komad  „Put u Emaus“ izveli su glumci Marijan Nikolić, Ivana Perišić, Josip Nikolić, Ana Rukavina, Anto Đukić, Jelena Petričević, Antonija Josić i  najmlađi Dominik Anđić. To su članovi dramske sekcije „Malim koracima do velikih djela“, sekcija koja djeluje već pet godina unutar Frame  Domaljevac i razveseljava župljane kroz poučne priče iz Evanđelja i iz svakodnevnoga života

frama01

Uskrsne poruke

-Želimo odaslati jednu uskrsnu poruku jer svaki je kršćanin pozvan živjeti  poruku uskrsloga Krista, bilo kroz Evanđelje, bilo kroz svoje sudjelovanje na svetim misama, a poruka uskrsloga Krista jeste da čovjek u ovome vremenu nastoji tražiti smisao svojega života kojega je izgubio. Život uskrsnuća koje je pobijedila smrt , poruka je koju odašilje predstava domaljevačkih framaši. Željeli su predstavom poručiti da čovjek u ovome vremenu treba tražiti Boga kojega je izgubio, možda u materijalnim stvarima, možda u žurbi ili opterećen svakodnevnim životnim brigama. Evanđele nas potiče da tražimo uvijek smisao Isusa Krista kroz svoju ljubav, prijateljstvo i zajedništvo koje se očitava i kroz rad ovih mladih ljudi. Oni su jedna zajednica mladih koja i pored svih svojih poteškoća i svakodnevnih briga nađu vremena  stati ovdje pred publiku i odaslati svevremenske poruke, kazao je za Večernji list nakon predstave fra Bono.

Put ljubavi, radosti i mira

Ivana Perišić, predsjednica Frame Domaljevac ne skriva radost druženja u Frami.-Ovo nam druženje puno znači, čini duhovno punim. Djelujemo  kao mala obitelj u kojoj se družimo, pomažemo jedni drugima, zbližavamo. Puno svojeg slobodnog vremena provodimo na ovaj način ali nije nam teško. Mlade bih pozvala da slijede naš put jer je kreativan i dobar, to je put svetog Franje, put ljubavi radosti, mira, strpljenja, poručuje Ivana kojoj će očito djelovanje u dramskoj sekciji postati i životno usmjerenje jer nakon srednje škole ove jeseni namjerava upisati Umjetničku akademiju glume u Osijeku.

Za GIP piše Nada Koturićframa 1024