Nada Koturić
Typography

Utakmicom u sportskoj dvorani u Orašju na domaćem terenu HOK Domaljevac je svladao ekipu OK Radnik Bijeljina te time izborio plasman u polufinale prvenstva BiH u odbojci gdje ih očekuje ekipa OK Mladosti Brčko. Domaći tim je najprije poveo u prvom setu (25:20), da bi gosti OK Radnik Bijeljine u drugom setu izjednačili ( 19:25), u trećem je setu ponovo poveo domaći klub ( 25:20) i u četvrti pobjedonosni set ponovo je pripao HOK Domaljevcu (25:22).

Presudile su i odlučivale sitnice, detalji, nijanse, igralo se dobro. Bilo je puno pogrešaka s obje strane, no razumljivo bio je veliki ulog, ulazak u polufinale. Praktično cijela je sezona stala u tu utakmicu za koje su se obje ekipe pripremale maksimalno no odlučivale su nijanse a pobjeda je pripala zasluženo HOK Domaljevcu.

hok domaljevac

Teška ali zaslužena pobjeda

Darko Manojlović, trener OK Radnik Bijeljina čestitao je sportski ekipi Domaljevca.

-Ovo je zaslužena pobjeda. Presudila je individualni kvalitet pojedinih igrača. Mi nismo iskoristili neke svoje prilike koje smo imali, no idemo dalje, to je sport. Publika je mogla uživati u najutakmici, čestitke mojim igračima jer uvijek se teško vratiti nakon loše odigranog susreta. Oni su to uspjeli, pokazali svoj karakter i želju da budu među najboljim u BiH.

Preko najboljeg korektora i libera u ligi, došli smo do zaslužene ali teške pobjede, kazao je trener HOK Domaljevca Zlatko Ivić. U ekipi HOK Domaljevca je i Ukrajinac Stanislav Lyzanets. Iako pod pritiskom zbog rata u njegovo zemlji gdje mu je obitelj, odbojkaš je odigrao do sada najbolji susret nošen posebnim navijanjem navijača HOK Domaljevca. U polufinalu HOK Domaljevca čeka stari protivnik OK Mladost Brčko koju su domaljevčani jednom uspjeli dobiti upravo u Orašju.

-Sada bez pritiska igramo te susrete i odigrat ćemo ih na visokoj razini. Mi ćemo od sebe dati 200% i pokušati da ih konačno skinemo s trona, poručio je trener Ivić.

odbojka01

Najbolji u BiH navijači

Trener domaće momčadi Davor Dominković nije skrivao zadovoljstvo pobjedom.

-Ostvarili smo svoj cilj ulazak u polufinale. Ovo je bila teška i napeta utakmica i sva četiri seta mogla su otići u bilo čiju korist. Uz borbu na terenu i prekrasnu atmosferu u dvorani došli smo do pobjede. Nakon ovakvog susreta sigurno će nam i lakše igrati sa brčacima jer smo ostvarili jedan cilj i igrat ćemo opušteno dok će OK Mladost imati ipak pritisak da obrane titulu.

Mislim da objektivno imamo šanse ući u finale, kazao je Dominković. Za navijače HOK Domaljevca su svi klubovi koji su do sada igrali u sportskoj dvorani u Orašju kazali da stvaraju najbolju odbojkašu atmosferu, korektno navijanje.

-U svakom presudnom poenu ta publika jednostavno osjeti kada nas dodatno motivirati i naravno da nam puno pomažu. Na tome im velika hvala, poručio je kapiten. S tim se složio i Dušan Perišić, sada igrač OK Radnika no prije dvije sezone bio je u ekipi Domaljevca.odbojka02

-Pravi je ugođaj i zadovoljstvo je igrati u dvorani u Orašju uz korektno i fer navijanje. Doista je ovdje fenomenalno igrati. Imam ovdje dosta prijatelja a navijajući stvaraju pravu odbojkašku atmosferu, kazao je Perišić.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić