Nada Koturić
Typography

Drugu godinu motoristi MK „Kraljevi raga“ iz Tolise uveseljavaju posavske mališane. Klub je poseban po svojim članovima, mladićima koji Posavinu nose u srcu, a slobodo vrijeme koriste za renoviranje starih motora koji izvlače sa tavana svojih djedova i daju im stari sjaj.

Simpatični momci još simpatičnijeg imena „Kraljevi raga“, motoristi iz Tolise kojima su se pridružili i motoristi iz Vidovica, Jenjića i Kopanica, donijeli su osmjehe na lica mališana Posavine. Djedice i bakice Mrazovi bučnim brujanjem svojih motora ponajprije su na motociklima prodefilirali ulicama Tolise, a onda su u središtu svojeg mjesta darivali djecu slatkišima, te im pružili priliku za fotografiranje i druženje u blagdanskom ozračju. Gdje god su motoristi prolazili na putu od Tolise do Orašja u crvenim odijelima, nailazili su na radosne osmjehe, prije svega djece a onda i odraslih.

Vesela povorka

MK „Kraljevi raga“ okupljaju za moderno vrijeme neobičnu družinu. Posebni su jer ne kupuju skupe dvotočkaše već sa tavana svojih djedova izvlače stare motore, prije svega Tomose koji su nekada bili popularni u Posavini, obnavljaju ih i vraćaju stari sjaj.

motomrazovi 10241

Prepoznatljivi su ne samo po svojoj buci na kojoj u Posavini nema prigovora, već i po svojoj organiziranosti, Sudjelovanju u svim humanitarnim akcijama ali izražena je i njihova privrženosti Posavini. Kažu nam, odlazak na zapad ih ne zanima.

- Ovo što radimo u slobodno vrijeme i okupljamo se u klubu nema nigdje na svijetu i nigdje to ne bi mogli raditi. Imamo manje novca ali puno više zadovoljstva života u svojem rodnom kraju, poručuju mladići okupljeni oko kluba „Kraljevi raga“.

Predsjednik kluba Marko Nedić jedan je od njih. -Nas 30-tak iz Tolise uvijek smo složni pa i u ovoj akciji. Ove smo godine podijeli više od 100 paketa uz puno dječjih osmjeha i veselja. Ljudi nas vole i gledaju pozitivno na naš rad i želju da stare motore ponovno stavimo u pogon, kaže Nedić.

motomrazovi 1024

I za djecu Vidovica

Što se pak akcije defilea Motomrazova Posavinom tiče, akcija se polako proširila i na istočni dio općine Orašje. Marko Šokić iz Vidovica kaže nam kako je vesela povorka stigla i do djece Vidovica, Jenjića i Kopanica. Mnogo je zaljubljenika dvotočkaša i na tom dijelu Posavine pa su skupa sa Tolišanima također napravili lijepu feštu. Mališanima su dijelili paketiće, a za odrasle su priredili roštiljadu i kuhano vino.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić