Nada Koturić
Typography

ORAŠJE- Motociklisti koji zbog susreta putuju diljem Europu na moto karti imaju Orašje kao jedno od moto-fešti koju ne propuštaju. Ove su godine više od tisuću motorista okupili su 25 Internacionalni susreti motorista u Orašju.

motori01 nak bih 030515

Piše: Nada Koturić

Ako se k tome doda još toliko zaljubljenika takvih rock fešti, onda je svakako mega zabava

sa bikerima i najveća turistička manifestacija Županije Posavske. Mnogi su nam potvrdili kako ga ubrajaju među tri najveća i najbolja bikers susreta u Europi. Skupina motorista iz Njemačke kaže nam, Posavina ima osobito privlačnost jer je pitoma,ima dušu , srdačnost prijema, pa im je manje važno što nemaju komoditet, to motoristima ne smeta. Važna je zabava, a zabave je tijekom tri dana sa mirisom oktana u zraku bilo napretek. Zabava i druženje u moto kampu Dusine okupila je motocikliste diljem Europe od Njemačke, Austrije, Italije, Švicarske, Poljske, Slovačke , Slovenije i moto klubova diljem BiH. Najveći broj klubova stigao je iz Hrvatske a iz inozemstva prednjače motoristi iz Vidovica. Ove je godine defile nekoliko stotina motorista bio usmjeren od Orašja prema Vidovicama jer su i na taj način motoristi htjeli zvukom motora podsjetiti na razornu moć vode kada je rijeka Sava raznijela nasip kod Kopanica, a voda dubine i do 4 m prekrivala je taj dio oraške Posavine tijekom svibanjskih poplava.

motori02 nak bih 030515

Mega zabava sa bikerima

Moto susrete je službeno otvorila ispred općine Orašje Jelena Čolić. Zanimljiva i maštovita moto-natjecanja u kojima je najvažnija zabava i druženje (spretnosti i sporosti), moto kros, svečani defile ulicama Orašja i okolnih mjesta, te rock koncerti, mali su dio programa koji je i ove godine privukao motoriste a uz to i dobra organizacija, zapravo su kratak su recept uspješnosti manifestacije. Predsjednika Moto kluba Posavac Orašje Mladena Orkića koji već petu godinu uspješno vodi Moto klub Posavac Orašje jedva smo pronašli u moto kampu Dusine gdje se odvijala mega motoristička zabava. Nekoliko telefona oko njega i stalni pozivi, neophodni su, pojašnava nam, kako bi se sve odvijalo u naboljem redu a mi potvrdili epitet dobrih domaćina.  Posavci, dodaje nam, Orkić, vole motoriste što potvrđuje oko 200 članova a kako nisu izostali ni sponzori očito je da kako lokalna zajednica tako i njeni gospodarstvenici podupiru ovakva druženja koji pronose glas posavsi i izvan njenih granica.

motori03 nak bih 030515

Vidimo se na 26 susretima

MK Posavac važi za klub sa ugledom i tradicijom organiziranja takve manifestacije. –Potrudili smo se i ove godine biti najbolji domaćini a kako nam se svake godine vraćaju stari gosti i dolaze novi, znači da u tome uspijevamo. Čak nam niti kiša nije pokvarila dio programa ali kako motoristi znaju stvoriti dobru atmosferu, vrijeme nije posebno utjecalo na raspoloženje. Koncerti su bili ispod ogromnog šatora pa je sve bilo još zabavnije, potvrdio nam je Orkić. Susreti se završeni uz obavezni pozdrav- Vidimo se iduće godine na jubilarnim 26 susretima motorista u Orašju.

Za GIP piše Nada Koturić{jathumbnail off}