×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /var/www/clients/client5/web7/web/images/albumi/posavsko_kolo_2012
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/albumi/posavsko_kolo_2012

Nada Koturić
Typography

odzak 5U odžačkom "Posavskom kolu" u desetak dana tisuće posjetitelja i gostiju. Smotra, koncerti, izložbe, susreti dijaspore, duhovni i sportski sadržaji.

ODŽAK-U desetak dana„Posavsko kolo“ donijelo je građanima odžačke općine niz kulturno-zabavnih, sportskih i turističkih sadržaja na kojima bi pozavidjele puno veće sredine. Smotra sa oko tisuću folkloraša iz BiH, Hrvatske, Švicarske i Mađarske, tisuće zaljubljenika izvornog folklora koji su oduševljeno pozdravljali sudionike smotre, večer duhovne glazbe uz sudjelovanje Ivana Mikulića i bendova iz Zagreba, Županje i odžačke župe, odbojkaški, kicb boxing i susreti motorista, večer susreta sa dijasporom, izložbe i promocije u šarenoj su lepezi „Posavskoga kola“.
Pozitivna energija manifestacije

-Drago mi je da je i ove godine manifestacija uspjela i što smo dobre vibracije i pozitivnu energiju iz brojnih sadržaja koji su se odvijali, a osobito na velikoj smotri folklora, prenijeli i poslali mnogobrojnim zadovoljnim posjetiteljima, našim građanima i brojnim gostima, ističe načelnik općine Odžak Luka Jurić. Dodaje kako je zadovoljan pogotovo susretom sa odžačanima koji rade i žive u inozemstvu jer pokazuju interes za sva događanja u rodnom kraju.

Okrilje misnih slavlja u crkvi Svetog Ivana Glavosjeka u Odžaku davalo je posebnost sadržajima kao i župnik vlč. Ivo Balukčić koji angažiranim pristupom uspijeva sadržajima sa podznakom duhovnosti također okupiti veliki broj župljana. Završnica je bila u znaku mladih i neponovljivog rock zvuka.

-Svatko je pronašao neki sadržaj za sebe i u tome je uspjeh naše manifestacije, potvrdili su nam u Organizacijskom odboru. Sve skupa je okončano spektakularnim vatrometom kao sjajna završnica još sjajnije manifestacije.

Hvala svim gostima Odžaka

Nakon velikog posla oko organizacije smotre folklora neskriveno zadovoljstvo ističe i Marica Hrnjkaš, koja neumorno i ustrajno organizira taj dio manifestacije.

-Zahvaljujem svim folklornim skupinama koje su svoje izvorno blago prikazali u najljepšem svijetlu, pjesmom i igrom pokazali ljepotu običaja svojega kraja i neprocjenjivo folklorno blago koje tako brižno njeguju, kaže nam Marica Hrnjkaš na kraju smotre koju su zatvorili načelnik općine Luka Jurić i zastupnik u Hrvatskom saboru, inače odžačanin Ivo Jelušić.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić

{gallery}albumi/posavsko_kolo_2012{/gallery}