Nada Koturić
Typography

ORAŠJE - Posavska odbojka, kako muška tako i ženska, postiže sjajne rezultate čak i u vrijeme pandemije koronavirusa koja je u nekoliko navrata zaustavljala njihove redovite treninge. Posljednje utakmice donijele su nove pobjede posavskih miljenika odbojkaškog sporta, pa Posavina time nastavlja dugu i svijetlu tradiciju u kojoj je visoko na ljestvici popularnosti odbojka postala zapravo posavski brend.

hok domaljevac 901

Sportska kompanija

Nakon što su u listopadu prošle godine osvojili kup Federacije BiH najnoviji sportski uspjesi HOK Domaljevca koje vodi entuzijasta Zlatko Ivić,  ilustriraju kako posavski odbojkaši imaju mentalitet pobjednika, a to je odlika velikih momčadi. Drukčije rečeno, plasman u finale Kupa BiH, ističe novinar Pejo Gašparević,  potvrđuje da osvajanje kupa Federacije BiH nije bio trenutačni sportski bljesak nego je to plod dugogodišnjeg rasta tog kluba i izgrađivanja njegove sportske snage. HOK Domaljevac postiže velike rezultate u kontinuitetu. To znači kako ovaj klub izrasta u moćan klub. Zapravo, za HOK Domaljevac već sad možemo reći kako to nije samo sportska momčad nego je to sportska kompanija koja producira visoke sportske domete, zaključuje Gašparević.

hok domaljevac 900

Sportski uspjesi

Premijerligaš HOK Domaljevac učvrstio je svoju poziciju na drugom mjestu u dramatičnom susretu sa sarajevskom Bosnom. Pobjednički niz nastavili su i u gostovanju u Ljubinju, a pobjedu su zabilježili i u posljednjem susretu s istom ekipom u Orašju. Pobjede bilježe i juniori HOK Domaljevca čime su se potvrdili kao dostojni nasljednici renomiranog bh kluba. U gostovanju u Brčkom svladali su najbolju bh odbojkašku ekipu, brčansko Jedinstvo. Niz pobjeda nastavile su i popularne oraške Žokice i time učvrstile svoje prvo mjesto u  Super ligi Federacije BiH, skupina sjever.

zokice 900

Popularne Žokice

Odbojkašice Orašja ili kako ih u Posavini zovu popularne Žokice također su postale odlični promotori Posavine i svojeg Orašja. Zadovoljstvo ne skriva ni trener Mehmed Memišević koji tehničkim zamislima pretvara igru Žokica u pobjede. Djevojke unose u igru emocije i radost u svaki trening i odbojkaški susret pa niti rezultati ne izostaju. U posljednjem susretu u sportskoj dvorani u Orašju uvjerljivo su svladale gostujuću ekipu u sva tri seta i time su učvrstile svoju prvu poziciju Super lige Federacije BiH, skupina sjever. U klubu vlada optimizam u nastavak uspješnica Ženskog odbojkaškog kluba Orašje.

Za Posavinu.org piše: Nada Koturić