Novo Selo
Typography

U Novom Selu - Balegovcu sinoć je održan dosad najposjećeniji predizborni skup HDZ-a BiH s kojeg je poslana jedinstvena poruka - nedjeljni opći izbori ponovno će pokazati da su Hrvati kao najmalobrojniji narod još jači u zajedništvu.

 

IMG 20181004 124946Dragan Martinović, predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a BiH, istaknuo je da se u postratnom vremenu radilo i gradilo upravo na temeljima zajedništva, što na svakom koraku pokazuju vidljivi rezultati, i da će tako biti i nakon ovih izbora. Ilija Ilić, kandidat na županijskoj listi i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Odžak, ponovio je da je Novo Selo - Balegovac najbolji primjer uspješnosti u izgradnji infrastrukturnih objekata i suradnje čiji su plodovi prepoznatljivi i šire. Naša je obveza da i na ovim izborima potvrdimo sve one vrijednosti koje će nas voditi na putu razvitka, a to je da sami odlučujemo u svoje ime, donosimo i provodimo ono što je za nas najbolje i što će nas ujedinjavati -rekao je Ilić.

Mijo Matanović, kandidat na listi za državni parlament, podsjetio je javnost na odlučnost žitelja Novog Sela u povijesti osnivanja stranke. U tom mjestu održan je skup HDZ-a BiH u vremenu kada je bio strogo zabranjen. Kroz sve te teške godine nacionalnog pokreta HDZ BiH se profilirao u najjaču političku stranku Hrvata u BiH, samo zato jer je u svim vremenima, kao što je i danas, uz svoj narod, kazao je Matanović. Istaknuo je da su i današnja vremena teška, ali upravo na nedjeljnim izborima pokazuju se snaga zajedništva. I Darko Kasap - kandidat na federalnoj listi, ukazao je na ozbiljnost vremena u kojemu živimo, ali i na obvezu da narodi biraju svoje legalne i legitimne predstavnike.

Božo Benić - kandidat HDZ-a BiH na listi za Skupštinu Županije Posavske, upozorio je kako više nikada ne smijemo dozvoliti da drugi na našim podjelama grade svoje ambicije. Kroz zajedništvo hrvatskog naroda izrađen je i program HDZ-a BiH, kazao je Benić, navodeći kako je u ovom trenutku također važno raditi na rastu gospodarstva, jer ono znači - opstanak, povratak i kvalitetniji život. Dragan Guberac, također kandidat na listi za županijsku skupštinu, ukazao je na potrebu da Novo-Selo Balegovac ima svoje predstavnike i u županijskoj vlasti, jer su mještani, kako je istaknuo, to zaslužili dosadašnjim radom i žrtvovanjem.

Pero Radić, jedan od domaćina i kandidat na listi za Skupštinu Županije Posavske, posebice je pozdravio obitelji poginulih branitelja i predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ističući kako upravo žrtve iz Domovinskog rata obvezuju na zajedništvo, kazavši kako je majka stup svake obitelji, a obitelj stup svakog društva. Zbog toga će se i buduća vlada još više i odgovornije baviti očuvanjem obitelji, a samim tim i mladih, koji su budućnost našeg naroda i domovine. Ovi su izbori referendum na kojemu moramo opet pokazati i dokazati da nas ima i da smo najjači. Uvjeren sam da sva balegovačka srca u zajedništvu kucaju za HDZ, kazao je Radić.

Na zajedništvo i važnost ovih izbora ukazao je i općinski načelnik Jakov Ivanković, kao jedan od domaćina skupa. Nakon službenog dijela, svi posjetitelji mogli su se uvjeriti u ljepotu i čar još dvije tradicionalne vrijednosti – kvalitetne domaće rakije i dobre stare izvorne glazbe u izvedbi Plehanskih odjeka.