Odžak
Typography

opcina odzakPrema dostupnim informacija s terena u poplavljenim mjesnim zajednicama je trenutno angažiran dovoljan broj ljudi. Informacije kazuju kako se voda i dalje povlači i na mnogim mjestima se već može kretati uz pomoć većih traktora i sličnih vozila. Crpna stanica u Svilaju radi, ona na Zoricama se još uvijek ne može staviti u funkciju. I dalje je najvažnija aktivnost na prikupljanju uginule i žive stoke.

Ono što sada slijedi je čišćenje, a zatim će na teren ekipe za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju. Prema najavama sutra ćemo na terenu imati dvije ekipe jedna bi trebala početi raditi od Ade pa po selima nizvodno pored Bosne, a druga u Novom Gradu, pa kako se voda bude povlačila prema Prudu.

Na poplavljenim područjima od danas se uvode i posebne policijske mjere nadzora i sigurnosti, a sve s namjerom osiguranja ljudi i imovine na tom području.

Na Boroti je postavljena higijenska barijera jer iz tog prostora dolaze kontaminirana vozila, a iste će brzo trebati postaviti i na drugim cestovnim pravcima koji idu u i iz poplavljenog područja.

http://info.odzak.ba/