Odžak
Typography

U župi Glavosjeka Ivana Krstitelja u nedjelju 20. Listopada 2019. godine po veoma lijepom sunčanom listopadskom danu proslavljena je misijska nedjelja koja počela sa sv. Misom koju je predvodio vlč. Jakov Filipović, dekan doborskog dekanata i župnik u Odžaku.

proslava 903

Sama misa je bila dosta svečanijeg čina nego obično jer se više sviralo pjevalo.

Nakon sv. Mise druženje se nastavilo na platou ispred crkve uz zajednički ručak s posebnostima nekoliko svjetskih kuhinja: Azija i riža, Italianska kuhinja - tjestenine i salate, Americana – s raznovrsnim delicijama, a našla se i bosanska kuhinja s pečenim odojkom.

Također je za napomenuti da se na stolovima našao i veliki izbor kolača koje su za ovu zgodu donijele vrijedne domaćice i župljanke ove župe, a koji su bili namijenjeni za prodaju od čega će sav prikupljeni prihod biti poslan u misije na Haitiu.

proslava 906

Tu se našla i bogata tombola te igre za najmlađe sudionike ove proslave popraćeni uz ples i kolo.

Na kraju su se organizatori zahvali Bogu na svemu što im daje, a isto su se tako zahvalili i sestrama franjevkama Marijine misionarke koje su nakon rata stigle u ovu župu da zajedno s vjernicima rastu u vjeri i zajedništvu, da skupa uče biti dobri misionari, ali prvo u svojoj župi, svom dvorištu i na svome pragu.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak

 {jathumbnail off}