26
Tue, Jan
4 New Articles

Odžak
Typography

Nalazimo se u Velikom tjednu, u vremenu epidemije korona virusa kada nam je normalan život stavljen u stranu, kada je svugdje u svijetu pa tako i kod nas u posavskoj ravnici promijenjen ljudski način življenja. No mi ipak s čežnjom iščekujemo najveći kršćanski blagdan Uskrs. Bit će ovo Uskrs drugačiji od svih do sada, jer ovakvoga povijest čovječanstva još ne pamti.

kruzni tok

Udruga "cvijet milosti" postavila je uskrsno srce na ulazni kružni tok u Odžak

Dočekat ćemo ga po prijedlogu i naredbama kriznog stožera, u krugu svojih najmilijih u svojim kućama, domovima i stanovima, bez većih okupljanja i proslava, bez Svetih misa i obreda Velikog tjedna ali s radošću u srcu.
Ali se i toplo nadamo da će poslije ovoga Uskrsa biti sve drugačije. Da će se situacija polako ali sigurno smiriti. Pobijedit ćemo strah koji čovjeka čini čovjekom ali i iz svega toga izvući neku pouku te izaći drukčiji, sigurniji, bolji i jači te zajednički živjeti puninu života kojeg nam sam Bog daruje.

Sada kada ostajemo doma, shvaćamo koliko smo bili udaljeni jedni od drugih, kako smo se razilazili na raskrižjima a da se nismo ni primijetili.
Stoga, dragi čitatelju promjeni se, a i ja ću, zbližimo se jer smo zajedno jači, a to posebno pokazuje naše zajedništvo u OVOM GRADU I ovoj nam dragoj Domovini, Posavini i Bosni i Hercegovini!

Za Posavinu.org piše Mišo Perak
09.04. 2020.