Odžak
Typography

Općinski načelnik Jakov Ivanković je sredinom studenog 2020. s resornim suradnicima održao radni sastanak s predstavnicima tvrtke Balegem d.o.o. iz Gradačca, kao izvođačem radova, te predstavnikom tvrtke Trafficon d.o.o. Odžak, kao stručnim nadzorom nad izvođenjem radova, u projektu uređenja gradske šetnice u centru grada (od spomenika poginulim braniteljima do kružnog toka).

bager setnica

Nakon provedenog postupka javne nabave Povjerenstvo za javne nabave je, kao najpovoljnijeg ponuditelja nakon održane e-Aukcije, izabralo poduzeće Balegem iz Gradačca za ponuđenu cijenu od 241 600,00 KM bez PDV-a.

Na sastanku se razgovaralo o tehničkim pojedinostima projekta i o potrebnim pripremnim radnjama prije uvođenja izvođača u posao.
Radovi su  trebali započeti sredinom dvanaestog mjeseca 2020., a rok za njihovo izvođenje je 100 kalendarskih dana.

Međutim nije se počelo u predviđenom rokom, a nitko nije obrazložio razlog čekanja.

setnica

Ipak su početkom ožujka 2021. zvukovi bagera i kamiona bili prvi vjesnici proljeća koji su nagovijestili i početak radova gradske šetnice koja će doista fenomenalno izgledati i svojim izgledom privlačiti kako mlade tako i one starije da je posjete, prošetaju i sjednu u miru na čašicu  razgovora s prijateljima ili slučajnim prolaznicima.

Danas slobodno možemo kazati da su radovi u tijeku i da se intenzivno radi na gradskoj šetnici koja bi do početka ljeta trebala biti završena.

Uz ove radove na gradskoj šetnici paralelno se radi i na izgradnji sjevernog kraka obilaznice Odžaka.

Obilaznica, čija je ukupna dužina 1 188 metara, povezuje magistralne ceste M14.1 to jest Modriča - Bos. Brod i M14.2, Odžak - Bosanski Šamac a radove vrijedne 424 644,07 KM (bez PDV-a) izvodi kompanija Roading iz Gračanice.obilaznica

Devedeset kalendarskih dana bit će potrebno građevinskim radnicima da završe I. fazu izgradnje sjevernog kraka obilaznice Odžaka koja je započeta početkom ovog mjeseca.

Investitor ovog projekta je JP Ceste Federacije BiH.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će IGH iz Mostara i Geomatik iz Odžaka.

Uz brzu cestu koja se spaja s koridorom Vc i ovog sjevernog kraka obilaznice bit će to veliko olakšanje za gradsku zonu i centar Odžaka koji je bio preopterećen putničkim i teretnim vozilima.

Iz ovoga možemo kazati kako je Odžak dobro započeo 2021. godinu i ako tome pridodamo izgradnju pješačkih staza u Novom Selu nadamo da će ovakvih projekata i radova u gradskoj četvrti kao i okolnim selima biti još više. Odžaku je potrebna dobra povezanost kao i infrastruktura grada

Za Posavinu.org piše Mišo Perak

 

{jathumbnail off}