Odžak
Typography

U župi Mučeništva Sv. Ivana Krstitelja u Odžaku, 22. listopada, misnim slavljima, molitvom i poticanjem razmišljanja o misijama, ali i različitim aktivnostima obilježena je Misijska nedjelja. Pučko euharistijsko slavlje, koje je predslavio župnik preč. Jakov Filipović, obilježeno je poticajnim mislima i razmišljanjem o misijama.


Posebno su se isticale najmlađe osobe koje su na misi bile maskirane u "sve boje svijeta" i različite narode: neki u Indijance, drugi u Kineze ili pak Eskime... Program je osmislila i animirala s. Agnješka, FMM, rođena poljakinja, na pastoralnoj službi u Odžaku.odazak 900

Nakon mise upriličeno je druženje u dvorištu crkve uz kavu, čaj ili slastice koje su spremile vrijedne ruke župljanki...

Pored pjesama, bilo je tu i nekoliko egzotičnih plesova koje inače povezujemo sa misijama, a mladi su se mogli okušati i u različitim vještinama te steći "indijanski certifikat hrabrosti".

Ovo nije prvi put da se u Odžaku prikupljanju sredstava putem prodaje kolača, nakita, kolekte za vrijeme mise, ili dobrovoljnih priloga za misije. Također raduje veliki odaziv župljana i gostiju što je pokazalo da hrvatski vjernici i dalje imaju osjećaj za misije.

Prikupljena sredstva bit će poslana u centralu PMD-a u BiH piše Katolički tjednik.
Autor: Goran Bačićodazak 1900

odazak 1024