Odžak
Typography

Na inicijativu Općine Odžak, a u suradnji s Javnim poduzećem Ceste Federacije BiH, u četvrtak 14. rujna 2017. godine je na magistralnoj cesti, u blizini gradskog stadiona u Titovoj ulici u Odžaku, postavljen fiksni svijetleći uređaj, koji mjeri brzinu vozila i ujedno upozorava vozače na prekoračenje brzine.

odzak brzina 900

Budući da se na tom dijelu u neposrednoj blizini nalazi više pješačkih prelaza koje koriste djeca dječjeg vrtića, te učenici osnovne i srednje škole i korisnici Doma zdravlja ovakav aparat je bilo nužno postaviti.

U Savjetu za sigurnost prometa Općine Odžak ističu da se obavijesni radar pokazao u praksi djelotvornim, svi sudionici u prometu, posebice na frekventnim dionicama, dobivaju informacije kojima se svjesno prilagođavaju i ujedno korigiraju svoje ponašanje uvjetima na cesti i na pješačkim prijelazima.

Posebice to važi za vozače koji time dobivaju informacije o potrebi veće sigurnosti upravljanja svojim vozilom, a upravo je gubitak kontrole i najčešći uzrok nesreća s najtežim završetkom.

PRESS Posavina.orgodzak brzina