Odžak
Typography

opcina odzakVodostaj rijeke Save je i dalje u opadanju, voda s poplavljenih područja se povlači. Tijekom današnjeg dana težište aktivnosti i dalje će biti na prikupljanju i izvlačenju uginulih životinja s poplavljenog područja. Predviđa se tijekom dana ova aktivnost u najvećoj mjeri privesti kraju.

Kako bi se to uspjelo pored ranije angažiranog ljudstva i mehanizacije jutros je na teren upućeno još pet traktora iz mjesnih zajednica s nepoplavljenog područja.

Za sutra je predviđena značajnija aktivnost na prikupljanju živih životinja i njihovo smještanje u karantenu. Obavještavaju se vlasnici stoke koji sami pronađu žive životinje da ih također smjeste u karantenu jer će na taj način najbolje zaštiti svoje i zdravlje svojih životinja.

Sigurnosna situacija na terenu je dobra, nema spoznaja o značajnijim pojavama kršenja zakona u ovoj oblasti.

Na prostoru Općine Odžak u ovom trenutku je uspostavljen funkcionalan sustav za prikupljanje i distribuciju humanitarne pomoći. Trenutno se raspolaže s dovoljnim količinama osnovnih sredstava koja se dostavljaju onima kojima su ona potrebna. Do sada su se živežne namirnice dijelile preko Prihvatnog centra u dvorani srednje škole pojedinačno izbjeglim osobama. Od danas će se humanitarna pomoć, preko povjerenika civilne zaštite, odnosno predsjednika mjesnih zajednica, dostavljati osobama koje su se već vratile na prostore s kojih je se voda već povukla. Sve s namjerom da se ljudi posvete raščišćavanju terena i popravkama oštećenog umjesto da stoje negdje u redu i čekaju pomoć. Budući da se ne očekuje lagan i brz povratak svih izmještenih stanovnika, i dalje postoji potreba za dodatnim prikupljanjem humanitarne pomoći za Odžak.

Tijekom dana ekipe za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju izlaze na teren, a građane se poziva da se po poplavljenim područjima ne kreću bez potrebe, a ako to već čine da se maksimalno pridržavaju mjera osobne zaštite.

http://info.odzak.ba/index.php/2-uncategorised/46-priopcenje-za-javnost-iz-stozera-cz-opcine-odzak-0d-23-05-2014-u-8-sati