Općinsko vijeće Odžak
Typography

opcinsko vijece odzak

Na poziv predsjedatelja Općinskog vijeća Odžak, Pere Radića, jučer je u općinskoj sali za sastanke održan nastavak II izvanredne sjednice Vijeća na kome je razmatrano stanje elementarne nepogode poplave.

Uvodni dio sjednice započeo je izlaganjem Predsjedatelja Vijeća, kojom prigodom je podsjetio vijećnike o dnevnom redu II izvanredne sjednice Općinskog vijeća Odžak koja traje u kontinuitetu od 21.05.2014. godine, te istaknuo kako je za ovaj nastavak sjednice planirano razmatranje izviješća o radu Općinskog stožera civilne zaštite.

Budući da prethodno nije dobiveno izviješće o radu Općinskog stožera civilne zaštite, Predsjedatelj Vijeća je zatražio od vijećnika koji dolaze iz poplavljenih područja općine Odžak da oni, ponaosob, podnesu informacije kojima raspolažu o stanju vezanom za elementarnu nepogodu i o postojećoj situaciji upoznaju Vijeće, što je i učinjeno.

Slijedom toga aktivno sudjelovanje u nastavku ove sjednice, pored Predsjedatelja Vijeća i njegovog Zamjenika, te nekolicine vijećnika iz naseljenog mjesta Odžak, uzeli su vijećnici koji dolaze iz područja općine Odžak zahvaćnih poplavama, odnosno, Marko Čaktaš, Željko Stanić, Juro Udovičić, Tomo Jurkić i Drago Zečević.

Na prijedlog vijećnika Marka Čaktaša, koji podjsetimo, obavlja i funkciju predsjednika Mjesne zajednice Vojskova, Općinsko vijeće je jučer jednoglasno donijelo zaključak o obvezi pozivanja na buduće sjednice svih predsjedatelja mjesnih zajednica koje čine poplavljeno područje općine Odžak koje će na svom dnevnom redu imati materijale vezane za elementarnu nepogodu poplave.

GTijekom jučerašnjeg održavanja II izvanredne sjednice Općinsko vijeće Odžak je sa 13 glasova „ZA“ i tri glasa „SUZDRŽAN“ donijelo Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o osnivanju i organizaciji Općinskog stožera civilne zaštite br. 01-01-144/13 od 01.08.2013.(„Službeni glasnik općine Odžak“ br. 4/13) i Zaključak kojim Općinsko vijeće Odžak obvezuje Općinskog načelnika, kao Zapovjednika Općinskog stožera civilne zaštite, da do 07.07.2014. predloži Općinskom vijeću Odžak novi sastav Općinskog stožera civilne zaštite, a nadležne općinske službe uprave do istog dana dostave Vijeću na razmatranje i odlučivanje prijedlog izmjena i dopuna svih dosadašnjih akata iz oblasti civilne zaštite na lokalnoj razini.

Prilikom glasovanja o prijedlozima ovih akata niti jedan vijećnik na sjednici nije bio protiv njihovog donošenja.

Marinka Pranjić, dipl.iur.