14
Tue, Jul
9 New Articles

Orašje
Typography

posavski_barjakORAŠJE-Predstavnici sindikalnih podružnica u Županiji Posavskoj (Zlatko Tuzlak, Robert Bogdan, Ilija Džoić i Vladimir Koturić ) na čelu sa županijskim predsjednikom Saveza samostalnih sindikata Županije Posavske Ramizom Subašićem, upoznali su medije sa teškim položajem svih proračunskih korisnika.

Smatraju kako se njihov glas ne čuje izvan okvira Posavine, pa su stoga organizirali press konferenciju. Zajedničko je u njihovim izjavama isticanje nezadovoljstva zbog niskih primanja kojima su, tvrde u Sindikatu, na dnu ljestvice u FBiH.

Sindikat inzistira na izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH a osobito se ona ogleda kroz raspodjelu i nepravedan koeficijent koji izravno Posavsku Županiju baca na dno ljestvice u F BiH. Uputili smo svim višim instancama vlasti apel pa se nadamo da se bar ublaži posljedica tog nepravičnog Zakona kroz dodjelu većeg transfera nižim razinama vlasti u FBiH kako bi se donekle ublažila kriza koja pogađa najviše radnike, dakle sindikat, zaključuje Subašić.

Predsjednik županijskog Saveza sindikata najavio je skorašnje potpisivanje Protokola o međusobnoj suradnji između županijske Vlade i Sindikata.

Preuzeto sa: Službene stranice ŽP{jathumbnail off}