14
Tue, Jul
9 New Articles

Orašje
Typography

Bolnica OrašjeORAŠJE - Na posljednjem zasjedanju Vlade Županije Posavske razmatrano je i usvojeno godišnje Izvješče o radu Županijske bolnice Orašje.

U prošloj godini ta je središnja zdravstvena ustanova hospitalizirala ukupno 3.473 pacijenta i zabilježila 29.188 bolničkih dana (u rangu prethodne godine) , što ravnateljica dr. Ružica Vukić smatra podacima koji potvrđuje opravdanost postojanja takve ustanove. U županijskoj je bolnici uposleno ukupno 185 djelatnika od kojih 15 liječnika specijalista i 7 specijalizanata. Bolnički su kapaciteti na dvije lokacije. U Orašju postoje četiri odjela; interni, pedijatrija, kirurgija i ginekologija dok su u Odžaku smješteni Centar za dijalizu i višenamjenski odjel. Prostor je adekvatan za bolnicu, a nedostajuća oprema i uređenje novog operacijskog i bloka intenzivne jedinice realizirat će se kreditnim sredstvima kojima se zadužila Vlada Županije Posavske kako bi se

završio veliki projekt bolnice te nabavili aparati za Centar za dijalizu Odžak.-Bolnica je jedan od prioriteta i ustanova od iznimnog interesa, no sustav je dosta glomazan za malu Županiju zbog čega je Vlada Županije Posavske, istaknuo je predsjednik Vlade Marijan Oršolić, inicirala postupak racionalizacije u oblasti zdravstva te očekuje odgovor od menandžmenta zdravstvenih ustanova.

Preuzeto sa: Službene stranice ŽP