21
Mon, Sep

Pejo Gašparević
Typography

hajdukSPLIT, 2. Srpnja 2013. Pošto u Posavini tradicionalno splitski Hajduk ima vjerne nevijače, za pretpostaviti je da njihovu radoznalost može potaknuti zanimanje američkih bisnismena za kupnju tog kluba koji je iznjedrio mnoštvo nogometnih velikana.

Piše: Pejo Gašparević

Splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru danas je službeno u pisanoj formi stigla ponuda američkih binismena koji su zainteresirani za kupnju nogometnog kluba Hajduk,  doznaje se u uredu gradonečalnika iz kojeg nisu željeli govoriti o detaljima ove ponude.
 
Grad Split je sa 56 posto u dioničarskoj strukturi Hajduka najveći dioničar tog nogometnog kluba.
„Riječ je o ozbiljnoj ponudi  o kojoj najprije trebam razgovarati s ostalim dioničarima, te Upravom i Nadzornim odborom kluba“, rekao je Baldasar za Hinu. Baldasar nije želio govoriti o iznosu ponude Amerikanaca za kupnju Hajduka  rekavši  da želi poštivati proceduru, to jest razgovor sa dioničarima, Upravom i  Nadzornim odborom Hajduka te da će daljni postupci ovisiti o sadržaju tih razgovora.

„Nakon ovih razgovora održat će se sjednica Grdaskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o Hajduku“, rekao je Baldasar. Prema neslužbenim saznanjima Amerikanci, koji su zainteresirani za kupnju Hajduka, spremni su, ukoliko se prihvati njihova ponuda, između ostalog odmah sanirati i aktualni dug Hajduka koji je blizu 100 milijuna (oko 13 milijuna eura)  kuna, a zatim i ulagati  u razvoj kluba.

Za GIP piše Pejo Gašparević