Pejo Gašparević
Typography

Naš suradnik Pejo Gašparević je dobitnik Plakete za podizanje profesionalnih novinarskih standarda koja mu je dodijeljena u povodu 20-te godišnjice postojanja Studija novinarstva na Filozofskom fakultetu u Mostaru.
Gašparević je u povodu tog priznanja rekao kako mu je ono iznimno drago i važno jer dolazi iz miljea koji razumije novinarsku struku i standarde novinarstva.

pejo gasparevic 700x400

"Više od 30 godina bavim se novinarstvom i trpio sam udarce s raznih strane samo zato što sam težio istinu i što se u svojim promišljanjima oslanjam na činjenice. Problemi i muke s kojima se suočava novinar, kojem je stalo do istine i činjenica, najčešće su nevidljivi u javnosti i u njih detaljniji uvid mogu imati oni koji su iz svijeta žurnalizma ili su mu bliski pa mi je ovo priznanje kolega sa Studija novinarstva Filozofskog fakulteta iz Mostara stoga posebice drago i važno," kaže Gašparević.

 Podsjećamo kako je 2016. godine Peji Gašpareviću predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dodijelila odlikovanje Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za, kako je navedeno u službenom obrazloženju, "osobite zasluge u kulturi."

Također treba podsjetiti kako je 2015. godine Pejo Gašparević uvršten u "Hrvatsku enciklopediju Bosne i Hercegovine."

Uredništvo portala iskreno čestita našem suradniku Peji na ovom vrijednom priznanju kao i onima što su prepoznali njegov rad i dodjelili mu ovu nagradu! 

PRESS Posavina.org