Ponos +
Typography

amblem PKP Iako su, gledajući dijasporu, zemljopisno najbliži rodnoj grudi, čežnja za istom nije manja nego kod onih "sa kraja svijeta".  Oni koji su rođeni u Bos. Posavini, proveli djetinjstvo ili mladost još i nađu vremena i novca te posjete roditelje, rodbinu, prijatelje ili samo obiđu kuće i njive. Izazov je bio približiti djeci rodni kraj njihovih roditelja, a to je najlakše kroz igru i zabavu.

Stoga je logično bilo, ako se želi očuvati tradicija predaka, osnovati klub gdje će mladi, ali i oni stariji naći traženu zabavu, druženje i osjećaj zajedništva. Ništa drugo kao igra "Prstena" ne karakterizira Bos. Posavinu u tolikoj mjeri  da se može reći da je to, uz izvornu glazbu, simbol Posavine i posavljaka. Nakon 3 godine postojanja prsten kluba "Posavljak",  puno igre, druženja, turnira..., članovi su došli na ideju da spoje te dvije stvari koje simboliziraju zavičaj i pokrenuli su radio pod nazivom "radio Prsten".

Za početak su se odlučili za 6 sati programa dnevno (od 18-24h) u kojeg će biti uključeno, osim puno dobre  glazbe (najviše dakako - izvorne),  najave turnira u Prstenu, izviješća sa istih, razgovori sa igračima,  ali i javljanja o ostalim dešavanjima posavljaka u dijaspori. Uz dodatni rad i odricanja članova kluba, zasluge za početni  uspjeh ovoga projekta imaju i njihovi prijatelji posavljaci, među kojima će posebno istaknuti logističku pomoć gospodina  Z. Barbarića (besplatni StreamServer), kao i spremnost "posavskih slavuja",  glazbenika koji im dostavljaju svoje glazbene uradke, kako bi program, u glazbenom smislu, bio što raznovrsniji.

{jathumbnail off}

Portal Radio Prsten  http://radioprsten.ga

logo radio prsten 500

 

 

 

 

 

Winamp windows Media Player Real Player QuickTime