Priče
Typography

doktorLiječnik je ušao u bolnicu u žurbi, nakon što je pozvan na hitnu operaciju. U žurbi se presvukao i otišao izravno na kirurgiju. Tamo je naišao na muškarca koji je nestrpljivo hodao gore dolje hodnikom... čekajući liječnika.

Kad je ugledao liječnika, muškarac je viknuo:
"Zašto ste tek sada došli? Trebala Vam je cijela vječnost… život mojeg sina je u opasnosti… Zar nemate nikakav osjećaj odgovornosti?"

Liječnik se nasmijao i rekao:
"Žao mi je, nisam bijo u bolnici, a došao sam najbrže što sam mogao nakon primitka poziva… I sada, želim da se smirite, da bih ja mogu raditi svoj posao"

"Smiriti se???
Što da je sada Vaš sin u ovoj sobi, biste li se Vi smirili? Da Vaš sin umire, što biste Vi učinili? "-ispitivao je otac bijesno.

Liječnik se ponovno nasmiješio i odgovorio:
"Ja ću reći samo ono što piše u Svetoj knjizi:
Iz praha smo nastali i u prah ćemo se vratiti, Blagoslovljeno je ime Božje!
Liječnici ne mogu produžiti život. Ja sad odgovaram za Vašeg sina, i učinit ću sve što je u mojoj moći".

"Odlični savjeti... osobito kad nismo zabrinuti... kad se ne radi o vlastitom djetetu… lako je pametovati" promrmljao je otac.

Operacija je trajala nekoliko sati nakon što je liječnik iz operacijske sale izašao sretan,
"Hvala bogu!, Vaš sin je spašen!" I ne čekajući odgovor oca... liječnik produži... i u prolazu kaže: "Ako imate bilo kakvih pitanja, pitajte sestru!"

"Zašto je tako arogantan? On nije mogao pričekati nekoliko minuta, da ga pitam par pitanja... a da sam predsjednik države…ne bi se sigurno tako ponašao...ali ja sam samo običan čovjek..." komentirao je otac kad je susreo sestru samo minutu nakon što je liječnik otišao.

Sestra mu je odgovorila sa suzama u očima:
"Liječnikov sin je umro jučer u prometnoj nesreći.... došao je na operaciju Vašeg sina sa sahrane... I sad kad je spasio život Vašeg sina, otišao je natrag… da se dostojanstveno oprosti od svojeg sina posljednji put"
Premda bi svi mi reagirali kao i ovaj čovjek... osobito kad nam je život djeteta u pitanju...

Međutim NIKADA nemojte suditi nikoga, jer nikad ne znate kakav je njihov život i što taj netko prolazi... za sve postoji neki razlog.

Nepoznati autor