Sredanja Slatina
Typography

crkva s slatinaSREDNJA SLATINA 03.10.2012.g.-  Župa Sv. Franje Asiškog, Srednja Slatina, u povodu župnog blagdana organizira u subotu 6. listopada veliku svečanost uz posvetu nove župne crkve i 40. obljetnice osnutka župe.

Ovo povratničko mjesto u Posavini, od prijeratnih  1 108 danas broji svega 50-ak mještana, koji su se, skupa sa župnikom, u posljednjih 5 godina intenzivno angažirali na obnovi ovoga vjerskoga objekta. Zahvaljujući Vladi RS-a, Općinama Orašje i Šamac, donatorima, župljanima i dvjema bratskim župama iz Austrije, ovo prekrasno zdanje, koje je niknulo na ruševinama do temelja porušene crkve u posljednjem ratu, simbol je ponovnog rađanja, vjere i novoga života na tom području.

Mještanima, koji trenutačno žive u Srednjoj Slatini, mnogo znače posjete i potpore domicilnih, ali i vjernika iz drugih župa, koje u velikom broju očekuju i na subotnjoj svečanosti. Posvetu nove župne crkve, na misnom slavlju od 11,00 sati, obavit će nadbiskup vrhbosanski msgr Vinko kardinal Puljić, uz koncelebraciju velikog broja svećenika.

S ciljem duhovne pripreme za ovu vjersku svečanost, Župa Sv. Franje Asiškog Srednja Slatina organizira od večeras do petka navečer mise trodnevnice, a nakon večerašnje, koja počinje od 18,30 sati, bit će pomazanje bolesnika, molitva za ozdravljenje i polaganje ruku. Sutra, na blagdan Sv. Franje, svečano euharistijsko slavlje je u 11,00 sati, ali i poslijepodne u 18,30 sati. U subotu, nakon vjerske svečanosti, uslijedit će zajednički ručak, uz glazbu uživo i druženje.

Preuzeto s: Radiopostaja Orasje