Stihovi
Typography

Cijenjeni posjetitelji Posavina.org portala. Želimo vas ukratko informirati da je naš portal od danas bogatiji za još jednu suradnicu gospođu Ivku Ilić-Kovačević. Gospođa Ilić-Kovačević je rođena je 2. lipnja.1965. godine u Novom Selu- Balegovcu, općina Odžak gdje je završila i osnovnu školu a potom odlazi u Hrvatsku i u Rijeci završava srednju školu trgovačkog smjera a Gospodnje 1984. godine pakuje svoje stvari i odlazi u alpsku zemlju Švicarsku na usavršavanje svoje životne škole gdje i danas živi.

Udana je u Adu i u braku ima troje odrasle djece.
U prosincu 2020. godine je objavila svoju prvu napisanu elektronsku knjigu zasnovanu na istinitom događaju - "Otac kamenoga srca" a tiskanu verziju je izdala u srpnju 2021. godine.

ivka profil

Od djetinjstva piše pjesme a veliki broj njih će podijeliti i s vama na našem portalu.

Sve ono što joj emocije nalože gospođa Ivka pretvara u stihove pjesme. Njene pjesme imaju dušu, a uvijek su iz životnih doživljaja ili mašta. Često piše i o svom životu a i životima drugih kad nešto čuje ili vidi. Također je dosta pjesama posvetila i svojoj baki, koja joj bila i majka, učiteljica i odgojiteljica.

Tko zna možda će u dogledno vrijeme svoje pjesme objelodaniti i u jednoj „Zbirci pjesama“ koje će završiti u rukama znatiželjnika, prijatelja, poznanika i vjernih čitatelja koji je poznaju.

Ove pjesme su pisane za duše onih koji vole domoljublje, utjecaj vjere, ljubavi i pozitivnog razmišljanja na čovjeka, stoga se još nisu pravopisno i lektorski obradile.

Uredništvo portala se ograđuje od uočenih pogrešaka u tekstovima zato što je sve preneseno u izvornom obliku, čak s gramatičkim, jezičnim i pravopisnim pogreškama.

Također se Uredništvo portala od srca zahvaljuje Ilić-Kovačević na prihvaćenom pozivu i želimo joj dobrodošlicu u ovu veliku obitelj koja se zove GIP, a Vama dragi posjetitelji želimo još više zadovoljstva čitajući njene pjesme i surfajući našim portalom.

Njene pjesme možete naći u rubrici "Kultura" i kategoriji „Stihovi“.

A do tada pročitajte pjesmu:

OBLAK
Spustio se oblak
nad zelene grane.
Posmatra odozgo.
Koliko i kakvih ljudi
na tu zemlju stane?

Načudit se ne može
kolko svijeta ima
i šta jadna zemlja
pritrpi sa njima!

,,Sa tobom se zemljo
zamijenio ne bi’,
nit bi poželio
da sam bliže tebi!”

Za Posavinu.org piše Mišo Perak