18
Fri, Oct
15 New Articles

nikola simic150Nikola Šimić Tonin, Busovljak,  rođen 8. siječnja 1962. Crkvice - Zenica, BiH. Pjesnik, pripovjedač, putopisac, romanopisac, dramski pisac, pisac za djecu i eseist,  pisac uđbenika, književni, kazališni, likovni kritičar i  tekstopisac.

Čovjek koji je živio u 36 gradova od toga u 11 s kraćim periodima u mnogim europskim zemljama. Aktivno se služi njemačkim, ruskim i talijanskim jezikom, a sustavno radi na sebi, pobornikom je cijeloživotne naobrazbe, nastavljajući daljnje školovanje uz rad. Uz niz uglazbljenih pjesama, pjesme za djecu i klape, autorom je i svečane pjesma grada Knina. Spomenut je u knjigama: U spomen od Šibenika grada, Od Tuđmana do tuđina, Lica i obrasci, Između srži i margine, Prepoznavanje bitnoga, Ko je ko u bh. dijaspori, pisci i druge.

Potaknuo je objavljivanje rubrike Domoljubna poezija u listu Hrvatski vojnik, a jedan je i od osnivača HKDU (Hrvatske Kršćanske Demokratske Unije), u gradu Kninu. Dragovoljac je Domovinskoga rata i više puta je nagrađivan za pisana djela.Za Posavinu.org je počeo pisati koncem travnja 2014. godine. i bit će stalni suradnik raspoložan za mnoge oblike kulturne i humanitarne suradnje.