pejo gasparevic gipPretvara li se Bosna i Hercegovina u civilizacijsku provinciju? Šutnja političkih stranaka i njihovih čelnika u BiH te javnih (tzv. državnih)  medija o Europskom danu sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma, kojeg je Europski parlament propisao da ga se obilježava 23. kolovoza, nudi potvrdan odgovor.  

pejo gasparevic gipOdlučio sam 25-tu godišnjicu svojeg bavljenja novinarstvom proslaviti na neuobičajen način. Neću praviti nikakvo okupljanje. Razloga  je nekoliko: ne želim  nikoga opterećivati da se angažira u organiziranju takve obljetnice, ne želim nikoga dovoditi u situaciju da troši svoje dragocijeno vrijeme dolazeći na eventualno slavljeničko okupljanje, naprosto ne želim nikoga zamarati.

radio deutsche welle"Radio Deutsche Welle je tematizirao najnoviju političku napetost u BiH, odnosno zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za smjenom ministra vanjskih  poslova BiH Zlatka Lagumžije. U programu tog  uglednog međunarodnog medija sudjelovao je i naš suradnik Pejo Gašparević".

pejo gasparevic gipOvo je priča  o domaljevačkom sportskom čudu. Postoje neporecivi razlozi da se sportska dostignuća u tom ravničarskom posavskom mjestu smatraju čudesnim. Hrvatski odbojkaški klub (HOK) „Mladost“,  koji nema niti dvorane za treninge,  ponovno se ove godine uspio plasirati u prvu ligu Bosne i Hercegovine.

pejo gasparevic gipSPLIT: Pedeset osmo splitsko ljeto svečano je otvoreno na Peristilu, a nakon svečanosti je premijerno izvedena opera “Nabucco” pod ravnanjem maestra Nikše Bareze i u režiji talijanskog redatelja Ivo Guerra.

More Articles ...