don ivan grubisicNaš suradnik Pejo Gašparević profesionalno prati i izvješćuje o višemjesečnom sporenju između splitskog svećnika don Ivana Grubišića i crkvenih vlasti koje pobuđuje pozornost javnosti.
O  najnovijim okolnostima tog "slučaja" objavljujemo uradak našeg suradnika.

pejo ftvNaš suradnik Pejo Gašparević sudjelovao je na večer 14. studenoga 2012.  u emisiji Federalne televizije "Odgovorite ljudima" u kojoj se raspravljalo o popisu pučanstva u BiH koji će se održati u travnju 2013. godine.

pobjeda istineOslobađajuća presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču svrstava se u rang onih događaja koji vraćaju dostojanstvo cjelokupnoj hrvatskoj naciji. Prvostupanjskom presudom Haaški je sud u travnju 2011. godine kaznio Gotovinu sa 24, a Markača sa 18 godina zatvora okrivivši ih za združeni zločinački pothvat s ciljem uklanjanja srpskog civilnog stanovništva iz Krajine.

BaraK OBAMAPonovni izbor Baracka Obame za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država  iznjedrio je pitanje - što ta činjenica znači za svijet?  Traženje odgovora na to pitanje ima smisla pošto su Sjedninjene Američke Države još uvijek vodeća svjetska sila. Ovdje  naglasak stavljam na odrednicu da su Amerikanc "još uvijek" najmoćniji svjetski igrač što implicitne znači kako takva vodeća uloga nije trajno zajamčena jer stasavaju i druge globalne, ali i regionalne silnice koje mogu Americi oduzeti ulogu neprikosnovenog planetarnog vođe.

pejo gasparevic naslovnicaNaš suradnik Pejo Gašparević detaljno prati slučaj  fra Šime Nimca  te nam je poslao poseban  prilog o dosada potvrđenim činjenicama i događanjima u vezi tog slučaja. Autor se držao profesionalnog novinarskog kodeksa izvješćivanja i nije se služio nagađanjima i neprovjerenim informacijama.

More Articles ...