pejo gasparevic gipZašto je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu? Odgovor na to pitanje ponudila je prijateljska utakmica na splitskom Poljudu između Barcelone, aktualnog klupskog prvaka Europe, i Hajduka. Prepune tribine Poljuda obasjanog reflektorima, a na terenu najbolja momčad današnjice, te večeri, 23. srpnja Gospodnje 2011., proizvodili su dojam čarobne uzvišenosti.

pejo_gasparevic_gipHoće li se zaustaviti kompromitiranje međunarodne zajednice pri uspostavi nove vlasti u BiH? To se pitanje ne treba smatrati uznemirujućim, nego nužnim. Svojom neodlučnošću međunarodna zajednica se ima smatrati (su)odgovornom što u proteklih osam mjeseci, otkako su održani prošlogodišnji listopadski izbori, nije još formirano Vijeće ministara BiH.

pejo_gasparevic_gipKakva se gibanja u Bosni i Hercegovini mogu očekivati nakon što je tročlano Predsjedništvo BiH preglasavanjem odlučilo imenovati Slavu Kukića, kandidata koalcije okupljene oko SDP-a, za mandatara za sastavljanje novog Vijeća ministara BiH?