radio deutsche welle"Radio Deutsche Welle je tematizirao najnoviju političku napetost u BiH, odnosno zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za smjenom ministra vanjskih  poslova BiH Zlatka Lagumžije. U programu tog  uglednog međunarodnog medija sudjelovao je i naš suradnik Pejo Gašparević".

pejo gasparevic gipVodeće bošnjačke stranke SDA i SDP i njihovi čelnici Sulejman Tihić i Zlatko Laguimdžija, donedavni saveznici, nastavlju žestoko međusobno političko ratovanje koje pruža dodatne informacije o pokušaju tog stranačko političkog dvojca da kroz platformašku vlast izbriše Hrvate kao konstitutivni narod.

pejo gasparevic gipOvo je priča  o domaljevačkom sportskom čudu. Postoje neporecivi razlozi da se sportska dostignuća u tom ravničarskom posavskom mjestu smatraju čudesnim. Hrvatski odbojkaški klub (HOK) „Mladost“,  koji nema niti dvorane za treninge,  ponovno se ove godine uspio plasirati u prvu ligu Bosne i Hercegovine.

pejo gasparevic gipSPLIT: Pedeset osmo splitsko ljeto svečano je otvoreno na Peristilu, a nakon svečanosti je premijerno izvedena opera “Nabucco” pod ravnanjem maestra Nikše Bareze i u režiji talijanskog redatelja Ivo Guerra.

pejo gasparevic gipZašto se aktualna rekonstrukcija Vlade Federacije BiH, koja se provodi pod vodstvom SDP-a BiH, našla u središtu proturiječnosti? Nastojanje  SDP-a  Zlatka Lagumdžije da uz pomoć  Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) Fahrudina Radončića bivšu platformašku nametnutu federalnu Vladu zamjeni novim sastavom te Vlade u koju bi ušla dva HDZ-a kao pobjednici u hrvatskom biračkom tijelu, izaziva otpor HSP-a, SDA i Narodne stranke Radom za boljitak  (NSRzB) jer ih se uklanja iz vlasti.

More Articles ...