pejo gasparevic gipKakvi se učinci mogu očekivati od izbora Tomislava Karamarka za novog predsjednika HDZ-a Hrvatske? Ovaj 53-godišnji Zadranin sa završenim studijem povijesti na Filozofskom fakultetu,  nakon pobjede na izbornom Saboru HDZ-a bačen je u ulogu vođe oporbe u Hrvatskoj.

covjek sjenaU organizaciji Hrvatske udruge Benedikt u Splitu  je predstavljana knjige „Čovjek i njegova sjena“ autora dr. Ante Kovačevića, rođenog Posavca iz Odžaka.  Na početku tribine sve prisutne je pozdravio dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt, koji je ujedno bio i moderator samog događaja.

pejo gasparevic gipSvečanost obilježava ja 20. obljetnice 104 HVO brigade iznjedrila je krupno pitanje – treba li Domaljevcu moralna obnova? Poticaj za takvo pitanje i traženje odgovora na njega izvire iz  propovijedi vojnog ordinarija mons. Tome Vukšića u kojoj je na sugestivan način zazvao ponovo rođenje Domaljevca ne u fizičkom nego u moralnom smislu.

politicki vrh u teznomHrvatski državni čelnici- predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik vlade Zoran Milanović i predsjednik Sabora Boris Šprem - položili su 15. svibnja 2012. vijenac i poklonili se žrtvama  križnog puta,  što su ih ubile komunističko-partizanske vlasti  u svibnju 1945. u slovenskom mjestu Tezno kod Maribora.

More Articles ...