pejo gasparevic gipKNIN, 5. kolovoza 2011. (Hina) - Na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" na kninskom stadionu "Dinara", čestitajući okupljenima današnji blagdan.

pejo gasparevic gipZašto je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu? Odgovor na to pitanje ponudila je prijateljska utakmica na splitskom Poljudu između Barcelone, aktualnog klupskog prvaka Europe, i Hajduka. Prepune tribine Poljuda obasjanog reflektorima, a na terenu najbolja momčad današnjice, te večeri, 23. srpnja Gospodnje 2011., proizvodili su dojam čarobne uzvišenosti.

pejo_gasparevic_gipKakva se gibanja u Bosni i Hercegovini mogu očekivati nakon što je tročlano Predsjedništvo BiH preglasavanjem odlučilo imenovati Slavu Kukića, kandidata koalcije okupljene oko SDP-a, za mandatara za sastavljanje novog Vijeća ministara BiH?

pejo_gasparevic_gipHoće li se zaustaviti kompromitiranje međunarodne zajednice pri uspostavi nove vlasti u BiH? To se pitanje ne treba smatrati uznemirujućim, nego nužnim. Svojom neodlučnošću međunarodna zajednica se ima smatrati (su)odgovornom što u proteklih osam mjeseci, otkako su održani prošlogodišnji listopadski izbori, nije još formirano Vijeće ministara BiH.