pejo gasparevic gipJe li konačno došlo vrijeme da se komunizam i praktično smjesti u isti vrijednosni rang sa fašizmom kao najvećim zlom 20. stoljeća? Postoji potreba za postavljanjem takvog pitanja jer je  u zemljama bivšeg komunističkog carstva, a posebice na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

pejo gasparevic gipSPLIT, 19. kolovoza 2011. Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić na današnjoj je konferenciji za novinare plačući izvjestila kako je unatoč ozljedi mišića odrazne noge, koja je utvrđena nedavnom magnetnom rezonancom, odlučila sudjelovati na Svjetskom atletskom prvenstvu koje će se održati od 27. kolovoza do 4. rujna ove godine u Deaguu u Južnoj Koreji.

pejo gasparevic gipZašto je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu? Odgovor na to pitanje ponudila je prijateljska utakmica na splitskom Poljudu između Barcelone, aktualnog klupskog prvaka Europe, i Hajduka. Prepune tribine Poljuda obasjanog reflektorima, a na terenu najbolja momčad današnjice, te večeri, 23. srpnja Gospodnje 2011., proizvodili su dojam čarobne uzvišenosti.

pejo_gasparevic_gipKakva se gibanja u Bosni i Hercegovini mogu očekivati nakon što je tročlano Predsjedništvo BiH preglasavanjem odlučilo imenovati Slavu Kukića, kandidata koalcije okupljene oko SDP-a, za mandatara za sastavljanje novog Vijeća ministara BiH?

pejo gasparevic gipKNIN, 5. kolovoza 2011. (Hina) - Na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" na kninskom stadionu "Dinara", čestitajući okupljenima današnji blagdan.

pejo_gasparevic_gipHoće li se zaustaviti kompromitiranje međunarodne zajednice pri uspostavi nove vlasti u BiH? To se pitanje ne treba smatrati uznemirujućim, nego nužnim. Svojom neodlučnošću međunarodna zajednica se ima smatrati (su)odgovornom što u proteklih osam mjeseci, otkako su održani prošlogodišnji listopadski izbori, nije još formirano Vijeće ministara BiH.