15 susret povratnikaPosavski povratnici se pribojavaju da će zlo koje se dogodilo na prostorima župe Hrvatska Tišina postupno prekriti svoje tragove zaboravom i šutnjom, stoga se iznova vraćaju godišnjem Susretu povratnika koje je prije sedam ipol godina započeo tadašnji župnik fra Joso Oršolić.

13 susret povratnikaGornji Hasić-Ima jedna legenda o Hrvatskoj Tišini prema kojoj je nekada davno svetu propovijed Jakova Markijskog ometalo kreketanje žaba. Viknuo je “tišina“ i nakon njegove zapovijedi žabe su utihnule. Otada, legenda kaže, mjesto se zove Tišina. Istina, postoji ona Hrvatska ali i Srpska Tišina.

zakuska_donji_hasicDonji Hasić-Povratnici u Donji Hasić organizirali su proslavu početka radova na izgradnji doma kulture. Obilježavanju početka radova ispred općine Domaljevac nazočili su predsjednik Općinskog vijeća Branimir Mijić, općinski načelnik Željko Josić, zamjenik općinskog načelnika Mirko Abramović i pomoćnik općinskog načelnika Miroslav Lucić.

susret povratnika 13GORNJI HASIĆ-U četvrtk 6. lipnja 2013. godine u Gornjem Hasiću bit će organiziran Susret povratnika – mještana Župe Tišina. Susret počinje u 12,05 sati. Kao i do sada na skupu će se razmatrati o projektima koji su u proteklih šest mjeseci učinjeni, odnosno o projektima koji će se dogoditi na području šest povratničkih mjesnih zajednica šamačke općine u idućih šest mjeseci.

More Articles ...