Dana 13. lipnja 2016. godine u župi Boće k. Brčkog proslavljen je nebeski zaštitnik sv. Anto Padovanski, po lijepom vremenu. U nazočnosti oko 300 vjernika predslavio je sv. misno slavlje fra Miroslav Ikić, župnik u Špionici. S njim je koncelebriralo 7 svećenika i redovnika. Euharistiju su uzveličali svi župljani pjevajući u crkvi.

kazanZa pravog Posavca pečenje rakije nije samo puki posao koji se odradi na brzinu nego višestoljetna tradicija koja ima svoje zakonitosti ... ili ,,adet'', trud koji se na kraju isplati litrama i litrama šljivovice što ugodno grlo grije.

Crkva BoćeBoćani su nekada imali na daleko poznatu feštu na Petrovdan, makar to nije nikada bio glavni patron njihove župe. Iz okolnih sela, bližih i daljih, uoči toga dana i na sam blagdan slijevale su se kolone pješaka i vozila, počevši od nakićenih gvoždarica s lijepim drijekom i cilimima prekrivenim šaragama, kasnije konjskim okićenim platonima, traktorskim prikolicama, biciklima, pa sve do modernih automobila. Na «Meraji» u centru je uvijek bilo živo i veselo, a katkada je znalo biti i gusto. Bilo je pjesme na sve strane a i «čistog kola».

niko ikic knjigaGlas koncila i Katolički bogoslovni fakultet u Sarajevu upriličit će u utorak, 22. ovog mjeseca s početkom od 19.00 sati a u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27,promociju triju knjiga a u nakladi Katoličkog bogoslovnog fakulteta.