Kada čovjek u svom srcu osjeti milosni trenutak u kojemu ga Krist poziva k sebi ne preostaje mu ništa drugo nego ostaviti ovozemaljski plug i postati neumorni radnik na Njivi Gospodnjoj. Jedan od najsvjetlijih primjera u kršćanskoj povijesti je Sveti Antun Padovanski.

Dr. sc. Suzana Vrhovski Peran, novinarka je i teologinja. Predsjednica je Hrvatskoga društva katoličkih novinara u drugome mandatu. Obaša dužnost glavne urednice Informativne katoličke agencije. Predavačica je na znanstvenim i stručnim simpozijima, te voditeljica brojnih novinarskih i komunikoloških tečajeva. Za www.Posavina.org govori o Hrvatskom društvu katoličkih novinara i katoličkom novinarstvu.

SARAJEVO - Zastupnik u njemačkom parlamentu i član Odbora za vanjsku politiku tog najvišeg njemačkog zakonodavnog tijela Josip Juratović komentirajući posjet Svetog Oca Franje Sarajevu, između ostalog je kazao, da je ova posjete od neprocjenjive važnosti ne samo za BiH nego i za sve zemlje u okruženju.

U ljudskoj povijesti  je opće poznato da, kad god se u društvu počnu mijenjati vrijednosti ili jednostavno urušavati postojeći susatv vrijednosti, dolazi do pojave sveopće pobrkanosti u kojoj ljudi gube kompas. Najprije se, narodski rečeno, pobrkaju značenja autoriteta, uzora ali i idola. I onda nastaje sveopća konfuzija.

SARAJEVO – Gostujući u specijalnom izdanju emisije „Na Njivi Gospodnjoj“ Radio Marije BiH zastupnica RH u Europskom parlamentu Marijana Petir osvrnula se na posjetu Svetog Oca Franje Sarajevu te, između ostalog, izjavila da ne čudi dolazak Svetog Oca Franje u Sarajevo, kada znamo da su pape hrvatskom narodu dolazile uvijek kad god je bilo teško i davale nadu i ohrabrenje a posebno su pomagali svojim porukama, koje nisu bile samo duhovne prirode nego i političke.

Na dan bolesnika, 11. veljače, kroz primjer fra Josipa Vizjaka, franjevca-kapucina prisjetimo se bolničkih kapelana-svećenika, koji duhovno skrbe o bolesnicima. Kroz jedan ljudski život na zemlji prođe mnogo ljudi. Neki budu tek slučajni prolaznici i poslije prvog susreta nikada ih više niti vidimo niti čujemo. Jednostavno ne ostanu u našem sjećanju. Neki se tu zadrže jedno vrijeme, a neki u našim srcima ostaju vječno.

SARAJEVO - Komentirajući za Radio Mariju BiH dolazak Svetog Oca Franje u glavni grad Bosne i Hercegovine, poznati hrvatski glumac, podrijeklom iz Bosanske Posavine, Ivo Gregurović izrazio je radost kazavši da je papina posjeta Bosni i Hercegovini velčanstven događaj, kao što su veličanstveni bili i oni njegovih prethodnika.

Prigodom priprave Crkve za ulazak u treće tisućljeće, papa Ivan Pavao Drugi, u svom apostolskom pismu "Nadolaskom trećeg tisućljeća", pozvao je cijelu Crkvu da ne pusti zaboravu spomen svojih velikih i znamenitih članova koji su vjerno slijedili Krista u različitim oblicima kršćanskog života. Ove se godine navršava stota obljetnica smrti o. Augustina Dragana Dujmušića (1916. - 2016.), svećenika, franjevca i pjensika iz Bosanske Posavine.

Zbog lakšeg snalaženja vjernika i svećenika, objavljene su napomene i upute oko doalska na stadion Koševo a za svečanu Svetu misu koju će predvoditi Sveti Otac Franjo, koje prenosimo u cijelosti:

U prigodi oblježavanja 490. Obljetnice od začetka kapucinske obnove (1525. – 2015.) a u suradnji s nakladničkom kućom Kršćanska sadašnjost, franjevci kapucini Hrvatske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića ovih su dana  na hrvatskom jeziku izdalii knjigu Oca Lazara Iriarta Franjevački potez – Sinteza ideala sv. Franje i sv. Klare.franjevacki zivot

SARAJEVO - Dolazak Svetog Oca Franje u Sarajevo je nesvakidašnji događaj, pa je Radio Marija BiH pripremila posebni program posvećen ovom velikom događaju, koji će svima nama ostati u dugom sjećanju, kaže glavni urednik Radio Marije BiH petar Mato Anić za www.direkt.ba i napominje :

More Articles ...