U budućoj dvadeset i prvoj knjizi Peje Šimića pjesnika iz Zagreba but će objavljena i ova duhovna pjesma "Predaj se Božijoj providnosti". PRIZEMLJI SE ČOVJEČE naziv je skorašnje knjige duhovnih pjesama pjesnika bosansko posavskih korijena. Uskoro izlazi u nakladi Matice Hrvatske.
Boris Ćavar

Sindikat strojovođa Hrvatske, SSH, je u Zagrebu i Sesvetama održao svoj tradicionalni Memorijal za sve umrle strojovođe. Radi se o Memorijalu koji je započeo 2010. godine u spomen na sve prerano umrle strojovođe u Hrvatskoj. Prije trinaest godina Memorijal je nosio naziv "Memorijalni turnir Vuleta-Boroš". Započeo je godinu dana nakon što su 2009. prerano, od posljedica svog posla umrli strojovođe Željko Vuleta i Marinko Boros iz Zagreba.

"Ma nismo mi gradske cure da idemo u teretane i na fitnes, mi budemo u pogonu u lovu i smršavimo, to je nova moda", sa smijehom kazuju dvije mlade lovkinje i nastavljaju pogon u lovištu LD "Šljuka" Dona Kupčina. Ovako je izgledao zadnji skupni lov na divlje svinje u LD "Šljuka" Donja Kupčina u općini Pisarovina u Zagrebačkoj županiji.

 "Samo je ova stara lička kuća starija i tvrđa od našeg djeda Mile." S ponosom Perlići u Jezeranama pokazuju kuću staru stotinu i dvije godine. Othranila je mnoge generacije, među kojima su i tri generacije, a četiri lovca u obitelji Perlić. Djed Mile Perlić ove godine ima osam desetljeća života, od toga šest desetljeća lovačkog staža.

LU ŠLJUKA Lekenik tradicionalno prvog dana Nove godine održava svoj Memorijal za umrle lovce. Radi se o lovcima koji su ovaj svijet napustili u doba korone pa ih prijatelji nisu mogli dostojno ispratiti. Prošle godine za Stjepandan odmah nakon Božića održan je Memorijal za Ivana Tuđmana.

U Franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u zagrebačkoj Dubravi 4. ožujka održana je promocija monografije župe Drinovci u Hercegovini. "Drinovci na dlanu ruke Njegove" naslov je knjige od 800 stranica u nakladi Župe Sv. Mihovila Drinovci i Matice hrvatske središnjica Zagreb. Na monografiji je nekoliko godina radilo pet urednika i tridesetak suradnika. Glavni urednik je prof.dr.sci Srećko Tomas. Jedan od recenzenata knjige je dr. Ratko Perić emeritus episkop.

 Lovačko društvo "Srna" Velika Gorica tradicionalno, vikend uoči Božića organizira Božićno okupljanje lovaca sa svojim boljim polovicama. Na lovačko druženje sa suprugama, dođu i djevojke, zaručnice lovaca i provedu ugodno večer u Lovačkom domu. Uz večeru i ples, kraj bora u Lovačkom domu čeka ih i skroman poklon. To je znak zahvalnosti za cijelo vrijeme koje lovci izostaju od obitelji.

Svjetlo dana ugledala je zanimljiva knjiga dr.sci. Vlade Vladića, filozofa, književnika i prevoditelja iz Zagreba, Sesvetskog Kobiljaka. "Izvorna pravednost Svetog Josipa" Biti pravedan kao Sveti Josip! Biti pravedan prema Svetom Josipu. U nakladi Ivan J, Prcela Sva prava pridržana Vlado Vladić. Na 300 stranica nalazi se višegodišnji rad.istraživanje i prijevod vrsnog spisatelja, filozofa i književnika.

Poštovani prijatelji, domoljubi i ljubitelji knjige i istine o hrvatskoj povijesti!
Knjiga "Krvavi tragovi velikosrpske ideologije na kraju XX. stoljeća" ima ukupno oko 800 stranica, a njezina tematika vezana je za krizu i raspad SFRJ, agresiju na Hrvatsku, tijek i posljedice rata (s posebnim osvrtom na propagandu, masovne zločine i stanje u zemlji agresoru - Srbiji - u poratnom razdoblju).

U Velikoj Gorici u naselju Okuje održana je zanimljiva promocije knjige o lovu i lovcima. "Srebrni vepar-dogodovštine iz lova" napisao je Goran Medanović velikogorički glazbenik i lovac. U restoranu slikovitog naziva "Za vašu dušu" okupilo se stotinjak ne samo lovaca i prijatelja, već i štovatelja pisane riječi i glazbe. Knjiga je to što opisuje više od četiri desetljeća lovačkog staža, kroz dogodovštine o lovu i lovcima. Nekadašnji glazbenik, kompozitor i urednik, Goran Medanović okušao se prvi put u prozi i čitateljima lovcima dao zanimljivu knjigu.

More Articles ...