06
Mon, Jul

pejo gasparevic naslovnicaNaš suradnik Pejo Gašparević detaljno prati slučaj  fra Šime Nimca  te nam je poslao poseban  prilog o dosada potvrđenim činjenicama i događanjima u vezi tog slučaja. Autor se držao profesionalnog novinarskog kodeksa izvješćivanja i nije se služio nagađanjima i neprovjerenim informacijama.

pejo gasparevic naslovnicaKakve se novosti  mogu očekivati na političkoj pozornici Bosne i Hercegovine  nakon minulih općinskih izbora? Načelno govoreći lokalni su izbori najsnažniji udarac zadali Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNDS) Milorada Dodika, a glasači  u hrvatskom i bošnjačkom biračkom tijelu odaslali su jasnu poruku Socijaldemokratskoj partiji (SDP) BiH Zlatka Lagumžije kako ne dozvoljavaju samovolju te stranke i njezinog šefa.  

pejo gasparevic naslovnicaRivalstvo između Europe i Sjedinjenih Američkih Država  u vezi Bosne i Hercegovine vješto koriste Turska i Rusija za pojačavanje svoje uloge.  Materijala  za takvu ocjenu ponudili su najnoviji istupi  moćnika i istaknutih pojedinaca.

pejo gasparevic naslovnicaNaš suradnik Pejo Gašparević  prati u Splitu međunarodnu konferenciju na kojoj fizičari razmatraju otkriće  čestice koja bi mogla biti Higgsov bozon, odnosno "Božja čestica".

 

pejo gasparevic naslovnicaBosna i Hercegovina je gladna suživota i tolerancije. Svjetskim susretom za mir Zajednice Svetog Egidija, što je od 9. do 11. rujna ove godine održan u Sarajevu, ta je glad makar na nekoliko dana prekinuta. Katolički, islamski, pravoslavni i židovski vjerski poglavari u BiH, te domaći i inozemni  političari, diplomate i vjernici  svojim su angažmanom na ovom skupu udahnuli nadu kako međuvjerski i međunacionalni nesporazumi ne moraju  ubuduće završavati međusobnim ubijanjima.

pejo gasparevic gipPretvara li se Bosna i Hercegovina u civilizacijsku provinciju? Šutnja političkih stranaka i njihovih čelnika u BiH te javnih (tzv. državnih)  medija o Europskom danu sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma, kojeg je Europski parlament propisao da ga se obilježava 23. kolovoza, nudi potvrdan odgovor.  

More Articles ...