14
Tue, Jul

pejo gasparevic gipZašto se aktualna rekonstrukcija Vlade Federacije BiH, koja se provodi pod vodstvom SDP-a BiH, našla u središtu proturiječnosti? Nastojanje  SDP-a  Zlatka Lagumdžije da uz pomoć  Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) Fahrudina Radončića bivšu platformašku nametnutu federalnu Vladu zamjeni novim sastavom te Vlade u koju bi ušla dva HDZ-a kao pobjednici u hrvatskom biračkom tijelu, izaziva otpor HSP-a, SDA i Narodne stranke Radom za boljitak  (NSRzB) jer ih se uklanja iz vlasti.

pejo gasparevic gipDogovorom vodstava  SDP-a i HDZBiH o rekonstruiranju Vlade Federacije BiH označen je završetak političke bruke dosadašnjih stranaka tzv. „platforme“ koje su bile formirale federalnu vlast gaženjem rezultata glasovanja Hrvata na izborima krajem 2010. godine. 

hrvatska i europaSplitski ogranak Hrvatske paneuropske unije  predstavio je četvrti svezak edicije "Hrvatska i Europa"  Na predstavljanju u Splitu četvrtog sveska edicije „Hrvatska i Europa“, koja se objavljuje u nakladi HAZU-a, akademik Mislav Ježić je odbacio primjedbe da je HAZU neaktivan te je upozorio kako se nitko ne treba „kockati“ hrvatskim nacionalnim institucijama.

pejo gasparevic gipSPLIT: Županijski sud u Splitu odredio je ekstradicijski pritvor od 40 dana u zatvoru na Bilicama dvojici talijanskih državljana Antoniju i Alessandru Melatu koji su prije nekoliko dana uhićeni u Dubrovniku na temelju međunarodne tjeralice Interpola, a koje se sumnjiči da su sudjelovali u krijumčarenju droge i pranju novca, potvrđeno je subotu, 2. lipnja, u splitskom Županijskom sudu.

More Articles ...