14
Fri, Aug
9 New Articles

Tolisa
Typography

fra ivica pericTOLISA 10.06.2013.g.- Poznati bh misionar u Africi fra Ivica Perić boravi u Posavini, gdje će u petak 14. lipnja sudjelovati na završnom koncertu humanitarnog projekta „Mali dar za velike ljude" kojega je za pomoć obrazovanju djece Ruande pokrenula mladež FRAMA-e Župe UBDM Tolisa.

Fra Ivica je jučer predvodio misna slavlja u crkvi u Tolisi, na kojima je vjernicima prenio sliku iz života afričke djece, u kojoj uspješno već 23. godine radi na njihovom obrazovanju.

Uz pomoć dobrih i humanih ljudi uspio je napraviti školske objekte za 6000 djece, a privodi se kraju i novi objekt srednje tehničke škole.

Obrazovanje za djecu Afrike znači obrok dnevno, a djeca koja ne idu u školu osuđena su na glad i umiranje. Svoju uspješnu životnu priču, zahvaljujući upravo fra Ivici, jučer je na misama prenijela i misionarka iz Ugande, koja je uspjela završiti fakultet, i sada s fra Ivicom i drugim misionarima humanitarno djeluje u Africi, i putuje svijetom kako bi potaknula ljude na pomoć velikom broju gladne djece.

Pozvala je vjernike iz Tolise na humanitarni koncert u petak navečer, na kojem će sa svojom skupinom, predstaviti afričku glazbu i ples. Na koncertu će nastupiti i lokalni izvođači duhovne glazbe, a održat će se ispred crkve, na otvorenom, nakon večernje mise u 19,00 sati, koju će predvoditi fra Ivica Perić.

Tijekom koncerta bit će prikupljani prilozi vjernika, te upriličena prodaja ručno izrađenih predmeta, i nakita iz Afrike, te knjiga o fra Ivici, a sav prihod ide u istu svrhu.   

Humanitarnu akciju za pomoć djeci Afrike provodili su i ministranti, prvopričesnici i framaši Župe Sv. Ane u Domaljevcu, pod motom „ Tko napoji jednog od ovih najmanjih samo čašom hladne vode, neće mu propasti plaća".

Dvije najmlađe ministrantice uručile su jučer, pod Sv. misom, fra Ivici Periću donaciju od 1600 KM. Akciji se pridružio i župni ured Domaljevac, koji je sav prikupljeni novac iz blagajne za potrebe Misije, koja se nalazila u Župnom uredu, darovao za djecu Afrike. Fra Ivica je zahvalio na potpori, a osobito djeci koja su sudjelovala u ovom humanitarnom projektu.

Preuzeto s radio Orašje, autor Mira Živković