Vrbovac
Typography

Intoniranjem Lijepe naše - himne svih Hrvata i minutom šutnje za sve poginule branitelje, počeo je sinoć predizborni skup HDZ-a BiH u prepunoj dvorani društvenog doma u Vrbovcu. Predsjednik temeljnog ogranka Ivo Kovačević istaknuo je kako je HDZ BiH upravo u ovom mjestu dosad postizao jako dobre izborne rezultate, kako na lokalnim tako i na općim izborima, a provedeni razvojni programi i oni koji su u tijeku jamče da će tako biti i na ovim općim izborima.

Obraćajući se prisutnima, Ilija Ilić, kandidat HDZ-a BiH na listi za Skupštinu Županije Posavske, kazao je da veliki broj okupljenih mještana samo potvrđuje skoru izbornu pobjedu. Samo u posljednje tri godine učinjeno je mnogo u Vrbovcu, a sve je to bilo moguće uz potporu aktualne vlasti. To ističem i iz razloga da ukažem na važnost izbora na svim razinama. Zbog toga vas pozivam da se izlaskom na birališta izborimo za što više predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, a posebice da podržimo dr. Dragana Čovića za hrvatskog člana državnog Predsjedništva, jer je on jedini istinski i legitimni predstavnik našeg naroda, kazao je Ilić.IMG 05206e0c700823fd144aa2eb1725dd9e V

Tijekom svoga obraćanja građanima, Jakov Ivanković, načelnik Općine, također je istaknuo značaj ovih izbora naglasivši da oni predstavljaju borbu za opstanak, jer biramo one koji nas predstavljaju. Govoreći o aktualnim projektima na području Vrbovca, Jošave i Potočana posebice je istaknuo vodovodni sustav u koji će do konca ove godine biti uloženo 2,5 milijuna maraka, više od polovice općinskog proračuna. "Najveći dio sredstava osigurala je Vlada Županije Posavske, upravo predstavnici koje smo birali. I zato izađimo na izbore i glasujmo za naše predstavnike, za projekte i zajedništvo svih nas." - kazao je Ivanković.

„I danas u Vrbovcu, u ovoliko velikom broju, vidim i prepoznajem naše zajedništvo. Ponesimo tu poruku, jer je to naš jedini izbor kao najmalobrojnijeg naroda u BiH. Jaki smo onoliko koliko smo zajedno, što nam pokazuje i povijest, koja je nikad nije bila laka našem narodu na ovim prostorima, kazao je na početku svoga obraćanja Pero Radić, HDZ- ov kandidat na županijskoj listi. Istaknuvši vladine aktivnosti u gotovo svim životnim oblastima, Radić je posebice ukazao na pozitivni ambijent, koji je moguće ostvariti samo ako smo skupa. „To je naš kapital i naša borba u kojoj ćemo pobijediti i na ovim izborima.“, - kazao je Radić.

Dragan Guberac, kandidat na listi za Skupštinu Županije Posavske i inače predsjednik Mjesne zajednice Vrbovac, posebice se osvrnuo na realizirane projekte na tom području, koji su žiteljima učinili život ljepšim i sigurnijim. On je ukazao i na započete projekte i one planirane. „ Za sve te milijunske investicije zaslužni su i građani i Vlada Županije Posavske i općinske vlasti“- kazao je Guberac. I zbog toga je prevažno da i na ovim izborima izaberemo one koji su se potvrdili, damo podršku svim kandidatima na listama HDZ-a BiH, jer su oni naš izbor.

Tijekom svoga obraćanja, ministar Darko Kasap, kandidat na federalnoj listi, također se osvrnuo na dosadašnji rad županijske vlade, koja je najuže surađivala s lokalnom zajednicom, što pokazuju i rezultati na terenu. „Ako i dalje budemo u zajedništvu, vjerujem da još više možemo uraditi za dobrobit svih nas i tijekom našeg sudjelovanja u odlučivanju u federalnom parlamentu. Važne su sve razine vlasti, a ono što je najvažnije je da nas predstavljaju legitimni predstavnici za koje će glasovati naš narod“, istaknuo je Kasap. Osvrćući se na neuspjelu ustavnu reformu i promjene izbornog zakonodavstva, Mijo Matanović, kandidat na državnoj listi, upozorio je kako Hrvati u BiH jesu ravnopravni, ali nisu jednakopravni. „Mi samo tražimo sigurnost i mogućnost da sami biramo svoje predstavnike. Upravo o tome moramo govoriti i boriti se zajedno i u iduće četiri godine.“ - poručio je Matanović.

Odjel za odnose s javnošću HDZ BiH Odžak

 

 IMG 20180928 123005 

IMG 20180928 123145

IMG 20180928 123204