Zdravlje
Typography

cesnjakAko pojedete češnjak na prazan želudac on će ublažiti simptome hipertenzije, regulirati cirkulaciju, spriječiti mnoge srčane probleme i potaknuti funkciju jetre i mjehura.

Učinkovit je i u liječenju želučanih problema, posebice dijareje. Ako ste pod stresom, češnjak će biti odličan saveznik u borbi protiv njega i zaustavit će pojačanu proizvodnju želučane kiseline koja se događa kada ste pod stresom.

Neki čak tvrde da je češnjak nevjerojatno učinkovit kad je riječ o problemima živaca, ali samo kad se konzumira na prazan želudac.

Redovnom uporabom češnjak potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni tlak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. K svemu, odličan je antioksidans i ima antikanecerogena svojstva. Ako ga konzumirate redovito, smanjit će rizik od pojave mnogih vrsta raka.

Znanstvenici su potvrdili da konzumiranje bijeloga luka na prazan želudac povećava njegovu učinkovitost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije prije doručka jako izložene i 'ne stignu se obraniti' od ovog priridnog antibiotika, piše Healthy Food House. Ovaj 'dar prirode' sadrži 200-tinjak aktivnih tvari – bogat je eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijem, željezom, jodom, kalcijem, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline, enzime, polioze poput inzulina, adenozina i alicina. Ima izuzetno jaka antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva. Snažan je antioksidans, djeluje protuupalno i odlično djeluje na imunitet.