Zoran Matkić
Typography

Marijan izbori 22GRADAČAC, 10. Rujna (FENA) -Predsjednik ŽO HDZ-a BiH Soli Mijo Krešić posjetio je jučer Gradačac, gdje je s članovima OO HDZ-a Gradačac razgovarao o aktualno-političkoj situaciji u općini  i pripremama za predstojeće izbore.

 Predsjedavajući OO HDZ Gradačac Marijan Šimić upoznao je Krešića o dosadašnjim aktivnostima na pripremama lokalnih izbora. Kazao je kako se na izbornoj  listi gradačačkog HDZ-a, uz iskusne stranačke kadrove,  nalaze i  novi, mlađi i visokoobrazovani kadrovi,  te da je realno za očekivati da u budućem sazivu Općinskog vijeća, HDZ ima  najmanje dva zastupnika .
 
 "Naš  izborni slogan  'Samo zajedno možemo više' kazuje  kojim pravcem ide naša predizborna kampanja. Izborni program HDZ-a sadržan je u 12 točaka i njime je obuhvaćena cjelokupna problematika koja prati hrvatski puk  ali i rješenja i zadaci koje je neophodno uraditi u općini Gradačac kako bi se položaj Hrvata ali i svih građana Gradačca podignuo na višu razinu.
   
 Govoreći o eventualnoj  stranačkoj podršci  nekom od kandidata za općinskog načelnika, Šimić je kazao da su pregovori još u tijeku.

"Stranke koje su obnašale vlast u posljednje četiri godine nisu ništa učinile da Hrvati postanu jednakopravni u općini Gradačac. I dalje od, preko stotinu uposlenih u općinskim institucijama izvršne vlasti,  nema uposlenog niti jednog Hrvata, pa kako onda da podržimo kandidate tih stranaka.
   
 On  je najavio podizanje kaznenih prijava protiv svih odgovornih  koji su svojim djelovanjem  proteklih godina  kršili Ustavne i zakonske odredbe o obveznom zapošljavanju manjinskih naroda u izvršnim organima vlasti i javnim poduzećima.

Za Posavinu.org dostavio Zoran Matkić