20
Sun, Sep
12 New Articles

Zoran Matkić
Typography

ivan_krndeljBRČKO, 2. srpnja 2011.– Povjerenstvo za dodjelu stipendija pri Odjelu za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta istaknulo je rang listu na kojoj se nalazi 117 studenata koji su dobili stipendije, a među njima je samo 11 Hrvata.

"Kako raspolažem s velikim brojem žalbi građana, a imam informacije da su stipendiju dobili i oni koji ne ispunjavaju uvjete iz pravilnika kao i tražene kriterije, tražit ću od povjerenstva obrazloženje", kazao je u izjavi za Fenu dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta Ivan Krndelj.

Istaknuo je kako je sporno da su, prilikom dodjele stipendija, studenti na privatnim fakultetima stavljeni u istu ravan s državnim fakultetima, što je po njegovim riječima, "čudno, jer oni koji mogu plaćati visoku školarinu, ne trebaju biti stipendirani".

Krndelj je kazao da su stipendije dobili i studenti čiji su roditelji izuzetno dobrog imovnog stanja s plaćama na razini ministarskih i zastupničkih.

Na posljednjoj sjednici Skupštine Brčko distrikta Krndelj je od nadležnog vladinog odjela zatražio pojašnjenje i odgovore zbog čega nisu dosljedno provedene odredbe pravilnika za dodjelu stipendija i kako se dogodilo da je među 117 brčanskih stipendista samo 11 Hrvata.

Za Posavinu piše Zoran Matkić