Odžak
Typography

Centar za skrbJučer je u uredu općinskog načelnika upriličeno potpisivanje ugovora o izvođenju građevinskih radova predviđenih projektom adaptacije prostora Centra za socijalni rad.

Nakon uspješno provedenog postupka, propisanog Zakonom o javnim nabavkama BiH, ugovor su potpisali općinski načelnik, gospodin Luka Jurić i ugovorni izvođač, gospodin Ivan Begić, direktor poduzeća "Gradnja invest 2" iz Odžaka. Potpisivanju je nazočila i gospođa Radinka Dujak, koordinatorica projekta izrade Strategije integriranog lokalnog razvoja, gospodin Derviš Šaćirović, predsjedatelj Općinskog vijeća i gospođa Ivka Božić, ravnateljica Centra za socijalni rad. Predmet potpisanog Ugovora, čija vrijednost iznosi 64.922,50 KM, je izvođenje građevinskih radova na adaptaciji prostora Centra za socijalni rad u ulici Omera Džananovića u Odžaku. Ovim Ugovorom uređena su pitanja prvog dijela jednog od projekata predviđenih Akcionim planom Strategije integriranog lokalnog razvoja općine Općine Odžak, budući da ovaj projekt predviđa i materijalno-tehničku opremljenost odžačkog Centra za socijalni rad koja potom slijedi. Početak ugovorenih radova očekuje se ovih dana a njihov završetak predviđen Ugovorom je četrdesetped dana.

Financijska sredstva potrebna za realizaciju spomenutog projekta osigurana su partnerskim odnosom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Općine Odžak.

Realizacijom projekta adaptacije nedavno dodijeljenog devastiranog prostora za potrebe Centra za socijalni rad općina Odžak, naime, započinje implementaciju Strategije integriranog lokalnog razvoja, dokumenta koji predstavlja temeljni instrument unapređenja i upravljanja razvojem lokalne zajednice u narednom desetogodišnjem razdoblju.

Inače, Projekt integriranog lokalnog razvoja je zajednička inicijativa Švicarske agencije za razvoj i suradnju i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) koju provodi UNDP u suradnji sa entitetskim savezima općina i gradova, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, i partenrskim općinama, među kojima je i općina Odžak.

Preuzeto sa: Odzak.ba