Od izgradnje koridora Vc koji u BiH ulazi preko općine Odžak kod Gornjeg Svilaja, cijela BiH, a osobito općina Odžak očekuje mnogo, prije svega kao gospodarski impuls toj općini Posavske županije. Međutim veliki projekt donio je i velike probleme jednom poljoprivredniku općine Odžak, Mustafi Hasandiću.

Proteklog vikenda Mostar je bio domaćin medjužupanijskog i državnog natjecanja učenika osnovnih škola "Sigurno u prometu".
Natjecanje „Sigurno u prometu“ je najmasovnija prometno-preventivna i edukativna akcija u BiH u kojoj sudjeluju učenici iz 160 škola iz Federacije BiH i Republike Srpske,

Dana 9. travnja, pred popunjenom dvoranom Kulturnog centra u Odžaku, župljani župe Gornja Dubica su održali svoju uskrsnu predstavu.To je već postala tradiciji da ova župa održava uskrsnu predstavu na Cvjetnu nedjelju za Odžački kraj. Predstava Marija Magdalena donosi novost Isusovog evanđelja i zakona ljubavi prema svakom čovjeku, koja se nalazi u sukobu spram odredbama Mojsijevog zakona, kroz prizmu jedne žene, bludnice, Marije Magdalene.

Mnogi od nas ne znaju da u Odžaku postoji  LDF plesni klub, koji broji 60-tak aktivnih članova, a uz to postiže i zavidne rezultate u svojim nastupima na raznim natjecanjima. Član je velike obitelji plesnih klubova Sportskog plesnog centra LDF iz Viteza, a u  Odžaku postoji od 2010 godine.


Odžak- Dječji vrtić“Paola Cerueto“ iz Odžaka ovih dana slavi 18. godina svoga rada tijekom kojih su se izmjenjivale generacije djece. Svakodnevno nam svraćaju bivši polaznici vrtića ponukani vedrim uspomenama i željom da se prisjete lijepih trenutaka provedenih u našem vrtiću.

Drage moje Odžačanke, dragi moji Odžačani, želim Vas zamoliti u ime moga razreda i moje osobno, da se odazovete humanitarnoj akciji za pomoć u liječenju naše sugrađanke Jasmine Omićević.
Jasmina se trenutno nalazi na liječenju u Tuzli. Troškovi liječenja su preveliki za bilo koju odžačku obitelj, a pogotovo za obitelj koja ima tri školarca.

More Articles ...