nuicaSvima nam je poznat ratni  svibanj 1945. godine, kada su i oni što su se povukli bili ubijeni, a i oni koji nisu jer su ostali u svojim domovima. Ubijeni su samo zato što su bili Hrvati i vjernici katolici koji su na sebi činili znak križa i sebe tako povjeravali pobjedi Kristovoj koja se i u njima Isusovim uskrsnućem ostvaruje.

 

sastanak koridor vc

ODŽAK, 01. listopada 2013. godine Radovi na Koridoru Vc od prijelaza preko rijeke Save u Svilaju do Odžaka su počeli. Izvođač je uveden u posjed i na taj način i službeno su započele njegove aktivnosti na provedbi plana realizacije projekta izgradnje 11 km ceste od Svilaja do Odžaka, kao i suvremenog graničnog prijelaza.

patron odzakJedini patron u Vrhbosanskoj nadbiskupiji Glavosjek Ivana Krstitelja  proslavljen je u župi Odžak 29.kolvoza 2013. godine sv. misom u 11sati, kojoj je predsjedao Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji sa 31. svećenikom. Bilo je nazočno oko 1000 vjernika.

poslovnisusret-koloKao dio programa obilježavanja Posavskog kola 12.08.2013. godine održan je Poslovni susret općine Odžak i dijaspore kojemu su pored predstavnika institucija gđe Radinke Dujak, načelnice Službe za gospodarstvo i LER, koja je vodila susret, gosp. Hajrudina Hadžidedića, načelnika općine Odžak, gosp. Pere Radića, predsjedatelja OV-a i gosp. Marijana Oršolića, ministra gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske, nazočilo je još 28 sudionika.

prekinura sjednica odzakODŽAK-Priopćenje za javnost, Predsjedavajućeg i Zamjenika predsjedavajućeg o prekidu VII radne sjednice OV Odžak koja se na samom njenom početku prekinula u srijedu 25. rujna 2013. godine.  Sjednici je nazočilo 22 vijećnika od ukupno 25 vijećnika.

oluja95Već petu godinu, zadnjeg vikenda u kolovozu, na poziv organizatora NK Dubrava Zagreb  i suorganizatora  udruge branitelja „Zavjet“, naši mali 10- godišnjaci dolaze sa svojim trenerom, već poznatim kao čupavi Mladen, na tradicionalni međunarodni nogometni turnir  „Oluja 95“.

 

poslovni susret1Dana 12.08.2013.godine s početkom u 11:00 sati u hotelu „Euro“ održan je Poslovni susret općine Odžak s dijasporom. Poslovni susret započeo je pozdravnim riječima gđe Radinke Dujak, načelnice Službe za gospodarstvo i LER, koja je vodila susret, a nastavio se nastupom kulturno-umjetničkog društva kako bi među učesnicima susreta zavladale emocije s obzirom na moto susreta koji je glasio:poslovni susret2

More Articles ...